Friendly Preview: FC Twente – Everton

18/07/2017 0 Od Javor

Karamelky se i s novou posilou Martinou přesouvají do Evropy. První zastávkou je tým ze země tulipánů, konkrétně z její východni části.

Nejdříve si představme zítřejší hostitele. Klub oslavil 1. července letošního roku pouhých 52 let. Vznikl spojením Sportclub Enschede a Enschedese Boys. Everton má četné zkušenosti s hraním proti klubu, který vyznává celočervený dres (o klubové hymně nemluvě, kopisti). Stadionek má kapacitu mírně nad 30 tisíc. V minulé sezoně skončili sedmí. A největším úspěchem klubu je titul z roku 2010.

Everton z Tanzanie odjel s posíleným sebevědomím po výhře 2:1. Nikdo se nezranil, a tak je důvod se těšit na dobrou prověrku s kvalitním soupeřem. Co se týká sestavy, tak do druhé půle jistě vyběhne (skoro?) vyměněná celá jedenáctka. A jak by mohla vypadat základní sestava? Třeba takhle: Pickford – Baines, Jagielka, Keane, Kenny – Schneiderlin, Gana, Davies – Rooney, Sandro, Mirallas. Že jsem vynechal např. Williamse s Klaassenem? No, nějak se nevešli. To víte, nabitý kádr.

Nicméně věštění z kávové sedliny by mělo větší úspěch než hádání zítřejší první jedenáctky, variant je opravdu mnoho. Tak pěknou podívanou!

Co: FC Twente – Everton FC, přípravný zápas
Kdy: 19. 7. 2017 od 19:00 SEČ
Kde: De Grolsch Veste, Colosseum 65, Enschede, Nizozemí (kapacita: 30 205)