KRC Genk – Everton 1:1

23/07/2017 0 Od Javor

Lalala. To si jistě musel pískat Koeman, když viděl akci svého týmu, která skončila vsítěním. Ale popořadě.

Nizozemský manažer se vytasil silnou sestavou. Ne úplně tou nejsilnější, ale moc ke stoprocentní verzi nechybělo, snad jen zraněný Coleman. Plus otázkou zůstává, zda s Keanem bude hrát Jagielka či Ashley Williams, nová akvizice jistě nepřišla leštit lavičku. Když už jsme u Colemana, tak opětovné nasazení Holgata na pravou obranu nedávalo smysl, zvlášť, když na lavičce seděli dva praví beci, tedy Kenny a Martina.

Protože Genk nastoupil ve své obvyklé tmavě modré, tak Everton musel do pyžamové šedi. Genk začal náporem, určitě Everton přehrával a Pickford tak musel několikrát předvést své umění. Hosté odpověděli centrem Dowella na Rooneyho, ale ten ještě musí seřídit svá mířidla na hlavě. Domácí pokračovali v tlaku, ale nejblíž gólu byla opět evertonská desítka, když jeho trestňáku z velké vzdálenosti moc nechybělo. Do toho samozřejmě několik solidních zákroků od Pickforda.

Když ale domácí skórovat nechtěli, tak si Toffees řekli, že se toho tedy ujmou. Gana získal míč tvrdým zákrokem, spíše faulem, ten se dostal k Dowellovi, který poslal přihrávku doprava na nabíhajícího Sandra. Španěl se rozhlédl, viděl volného Rooneyho, poslal nadýchaný bochánek a nejslavnější odchovanec klubu v posledních třiceti letech pro změnu rybu do čeřenu – 0:1! Nutno říci, že jeho zákrok na obránce byl také minimálně na hraně a Jakub Brabec protestoval hezky, ale zbytečně. To již měl na svém kontě žlutou kartu za faul Michael Keane.

Manažer provedl do druhé půle tři změny, Stekelnburg vystřídal Pickforda, Martina Holgata a za Sandra přišel Mirallas. A právě Martina měl prsty v brance domácích. Centr do vápna odvrátil hlavičkou přímo na nohu Samaty, kterou střelu k tyči nedal šanci Stekeleburgovi – 1:1. O několik minut později měl ten samý hráč dát druhý gól a člověk moc nechápe, jak se mu to mohlo nepovést. Hlavičku ve vyloženoé šanci se podařilo Stekeleburgovi zázračně zlikvidovat vyražením na břevno, následně Everton svou brankovou čáru uhájil.

Kolem 70. minuty došlo k hromadným střídáním, nakonec byl Keane jediným hráčem, který odehrál celý zápas. Za zmínku ještě stojí žlutý karta pro Bešiće za zbytečně tvrdý faul několik vteřin poté, co vystřídal Ashleyho Williamse.

Branky: 55. Samata – 45. Rooney

ŽK: Keane, Bešić

RC Genk: Jackers, Nastic, Brabec (86. Seigers), Colley, Khammas, Berge, Malinovskij (75. Heynen), Trossard, Buffel (72. Schrijvers), Benson (75. Žegrova), Samata (62. Vanzeir)

Everton: Pickford (46. Stekelenburg) – Holgate (46. Martina), Keane, Williams (73. Bešić), Baines (67. Connolly) – Schneiderlin (67. Barry), Gueye (73. Davies), Klaassen (73. McCarthy) – Dowell (67. Lookman), Sandro (46. Mirallas), Rooney (79. Calvert-Lewin)

Nepoužití náhradníci: Robles, Kenny