Klaassen si musí zvyknout na vyšší tempo, manažer mu ale věří

25/07/2017 0 Od Riči

Davy Klaassen je jednou ze sedmi letních posil Evertonu. I když se těší důvěře manažera Ronalda Koemana, aby uspěl, bude se muset adaptovat na vyšší nároky Premier League.

Čtyřiadvacetiletý Nizozemec byl koupen z Ajaxu za 23,6 milionu liber. Svůj soutěžní debut v novém působiště si odbude ve čtvrtek, kdy se na Goodison Parku v rámci třetího předkola Evropské ligy představí Ružomberok.

Není žádným tajemstvím, že Klaassena si přál Ronald Koeman, který má krajana dobře nastudovaného. „Davy učinil další krok v kariéře ve správný čas. V Ajaxu strávil čtyři sezóny, nabral zkušenosti v evropských soutěžích a také v barvách nizozemského národního týmu.

Nyní si bude muset zvyknout na vyšší tempo fotbalu, což pro něj bude těžké, hlavně po fyzické stránce. Davy je ale inteligentní hráč, který umí dobře číst hru.“

S ohledem na složení sestavy v přípravných zápasech, Klaassen ve čtvrtek pravděpodobně nastoupí ve tříčlenné záložní řadě po boku Schneiderlina a Gueyeho. „Pokud bude hrát vedle defenzivního záložníka, Davyho místo vidím na pravé či levé straně ve středu pole,“ naznačil Koeman.

„Pokud ale bude hrát jako ofenzivní záložník, zvládne pozici čísla deset. Jednou z jeho předností je efektivita před brankou soupeře. Bude pro mě výzva, abych maximálně využil jeho schopností.“

Klaassen přišel s pověstí gólového záložníka. Po odchodu Lukaka by Koeman odpovědnost za střílení branek rád rozložil mezi více hráčů: „V poslední sezóně byl naším nejlepším střelcem Lukaku s 25 góly. Byli jsme závislí na jediném hráči. Ross Barkley jako druhý nejlepší střelec zaznamenal pouze pět zásahů.

O skórování se musí podělit tři, čtyři hráči. Každý z nich musí být schopen nastřílet deset až dvanáct branek za sezónu. Jenom tehdy budeme konkurenceschopní v lize.“