Preview: Manchester City – Everton

21/08/2017 0 Od Javor

Začátek náročného ligového čtyřboje, část první: Sky Blues venku.

Je to tak. Ligový rozpis je nemilosrdný. Everton má na začátku ligu opravdu rozlosování, které je současně velkou výzvou. A kdože nastoupí proti týmu v královské modři v dalších kolech? Chelsea, Tottenham, Manchester United. A pouze Spurs doma…

Ale nepříjemné věci je lepší mít za sebou spíše dříve než později. Do Manchesteru je cesta krátká a oba tamní kluby patří ke kandidátům titulu. S jakými ambicemi a nadějemi tedy Everton tuhle cestu na severovýchod absolvuje? No, naděje jsou trochu větší než před rokem.To sice Toffees uhráli bod, ale taky měli jen jednu šanci, kterou Lukaku proměnil. Směrem dopředu by to mělo být lepší. Přece jen Barkley a Lukaku vs Klaassen, Rooney a Sandro je rozdíl. Navíc Koeman prohlásil, že Sigurdsson bude hrát (pravděpodobně nastoupí z lavičky). Proč by to nemohlo vyjít? Obrana drží, o tom svědčí čtyři čistá konta za sebou.

Když už jsem u Sandra, tak bude hrát, jeho nenasazení v prvním utkání proti Hajduku Split kvůli zranění paty bylo spíše preventivní a je připraven prohnat perka Kompanymu. Ofenzivní parťáky by mu měli dělat Mirallas, Klaassen a Rooney, čištění prostoru před obranou jistě budou mít na starosti Schneiderlin, Davies a Gana. Mírný otazník může vyvstat ve středu obrany, návrat Jagielky do základu v rámci rotace bych nevylučoval. Martina je jasná, stejně jako Baines a Pickford.

Zároveň jsou domácí zcela fit, nebo aspoň z hodně velké části. Trojice Delph-Gündogan-Mendy úplně zdravá není, ale případně by pár minut z lavičky zvládnout měli. Nasri přestoupil do Antalyasporu.

Mendy je jednou z nových posil klubu, následovali ho např. brankář Ederson z Benficy Lisabon, Danilo z Realu Madrid či Kyle Walker z Tottenhamu, jeden ze dvou hráčů, které Spurs výslovně ukradli Evertonu (tím druhým byl Naughton). Odchody? Bylo jich dost. Propuštěni byli Caballero, Clichy, Navas či Sagna, Zabaleta kývl West Hamu. Tam ho na hostování doprovodil brankář Hart, Iheanacha (kterého bych všema dvaceti bral v Evertonu) koupil Leicester…

Absence u hostů? Bolasie, McCarthy, Mori (koleno), Barkley (přitahovač stehenního svalu). Coleman utkání samozřejmě také nestihne, ale ten již začal s lehkým tréninkem. A vypadá to, že Niassé odejde, dohoda s Fenerbahce vypadá nadějně.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1 od 21 hodin.

Co: Manchester City FC – Everton FC, 2. kolo Premier League
Kdy: 21. 8. 2017 od 21:00 SEČ
Kde: City of Manchester Stadium, Manchester
Rozhodčí: Robert Madley