Hajduk Split – Everton 1:1

25/08/2017 0 Od Javor

Gól sezóny od Sigurdssona zařídil postup.

Gana má zraněné stehno a Davies začal na lavičce. Everton tak nastoupil v relativně útočném rozestavení 4-4-2. Sigurdsson byl postaven na pozici levého záložníka od začátku mače.

Imperativ Toffees byl od prvních minut jasný – vzadu na nulu. Nějaké příležitosti oba týmy v první dvacetiminutovce měli, ale ani jedna šance. Poté byli iniciativnější hosté, ale sami mohli inkasovat jako první v 35. minutě. Centr Gentsogla zprava prošel až na vzdálenější tyč k Ercegovi, ale ten naštěstí Pickforda neprostřelil, brankář míč vyrazil. Hostům varování nestačilo, a tak inkasovali. 10 metrů za velkým vápnem se do míče opřel Radošević a nechytatelnou střelou pod břevno otevřel gólový účet utkání – 1:0.

Do druhé půle Lennon vystřídal Pozrimuža. A brzy též bylo srovnáno. A jak! Odkop obrany domácích se asi deset metrů za půlicí čárou dostal k Sigurdssonovi. Ten si všiml, že Stipica stojí na penaltě, tak ho zkusil přehodit. Meruna skončila v brance – 1:1! O chvilku později už mohl Everton vést. Lennon posadil míč na hlavu Rooneyho, ale ten zatím touhle částí těla neskóruje, opět netrefil zařízení. Hajduk opět začal útočit, Radošević zkusil repete, ale tentokrát míč proletěl vedle tyče. Přesto měli domácí vynikající šanci aspoň na druhou branku. Williams fauloval ve velkém vápně Ercega a rozhodčí ukázal na puntík. K míči se postavil Said a laxně kopnutý míč k pravé tyči Pickford vyrazil!

Co přineslo posledních 25 minut? Žlutou kartu pro Bešiće, střídání DCL Daviesem a další neproměněnou šanci Rooneyho, tentokrát neuspěl zblízka. Domácí třikrát vystřídali a v předposlední minutě dostal zbytečnou žlutou kartu za zakopnutí míče Erceg. Everton tak dohrál utkání po neprorměněné penaltě Hajduku celkem v klidu.

Branky: 43. Radošević – 46. Sigurdsson

Karty: 89. Erceg – 72. Bešić

Hajduk Split: Stipica – Juranović, Nižić, López, Memolla – Gentsoglu, Radošević, Barry (85. Kovačević) – Vlašić (84. Kozulj), Said (74. Tudor), Erceg

Everton FC: Pickford – Martina, Williams, Keane, Baines – Lookman (46. Lennon), Schneiderlin, Bešić, Sigurdsson – Rooney, Calvert-Lewin (72. Davies)

Rozhodčí: Sergej Karasjov (Rusko)

Diváci: 31645