Preview: Chelsea – Everton

26/08/2017 0 Od Javor

Začátek náročného ligového čtyřboje, část druhá: Pensioners venku.

PL nečeká. Po postupu do základní skupiny EL pokračuje obvyklým tempem. Los třetího kola zavádí Toffees do Londýna na hřiště mistra.

A hosté počítají ztráty. Určitě bude chybět Schneiderlin, který si odpyká trest za pondělní vyloučení. Samozřejmě nebude hrát trojice dlouhodobých absentérů, tedy Bolasie, Coleman a Mori. Stále se neuzdravil se stehnem Barkley, s nohou Klaassen a s kolenem McCarthy. Toto jsou tedy hráči, kteří nebudou hrát určitě. A kdo nebude hrát možná? Sandro ještě nevyléčil patu, jeho účast je tedy s otazníkem. Stejně je na tom Gana, toho zradil přitahovač stehenního svalu, Bešićovi postřelili u Srebrenice tátu, jeho start je nepravěpodobný. A když připočteme fakt, že Barry je již ve WBA, tak najednou nemá moc kdo nastoupit ve středu zálohy. Davies… no a tím to hasne. Pokud by nemohl hrát Gana, tak je velký problém. Že by se na své roky na defenzivním záložníkovi musel rozpomenout Jagielka?

Jak je na tom zdravotně Chelsea? Exponenciálně lépe. Jediný hráč áčka, který určitě nebude hrát, je Eden Hazard. Ten při včerejší prohře Chelsea do 23 let s Evertonem do 23 let (0:3) zvládl odehrát 75 minut, takže se již přibližuje plné kondici. Chelsea začala sezónu šokem. Doma s Brunley prohrála 2:3 a v utkání viděli její hráči dvě červené karty. Výhra na Tottenhamu tak byla skoro nutná, protože v souboji o titul samozřejmě nechcete výrazně ztrácet již od začátku.

A přestupové informace? Některá média tvrdí, že po mači se uskuteční jednání o přestupu Barkleyho do Chelsea a Koeman na předzápasové konferenci oznámil, že by Diega Costu v týmu přivítal. V úvahu by asi připadalo ale spíše hostování. Ostatně není tajemstvím, že na pozici hroťáka chce Everton ještě posílit, uzávěrka přestupů je v pátek 1. září.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Chelsea FC – Everton FC, 3. kolo Premier League
Kdy: 27. 8. 2017 od 14:30 SEČ
Kde: Stamford Bridge, Londýn
Rozhodčí: Jonathan Moss