Chelsea – Everton 2:1

26/10/2017 0 Od Javor

Favorit vyhrál, ale zlepšený výkon ve druhé půli skýtá jistou naději.

Unsworth se do svého manažerského debutu v pohárech rozhodl zařadit mladíka Baningima rovnou od začátku. Ten si tak též odbyl premiéru za áčko celkově. A když už jsme u premiér, tak Chelsea měla také jednu – tu Drinkwaterovu.

Utkání začali domácí očekávaně náporem. Everton ale celkem slušně bránil, a tak aspoň příležitostí (o šancích nemluvě) bylo pomálu. První dvacetiminutovka byla opravdu nudná. Na začátku té druhé nevytěžil Everton z rohu nic, ale domácí ano – vedení. Musonda poslal po přiťuknutí Williana míč na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal obránce Rüdiger a oblučkem poslal míč do vzdálenější šibenice – 1:0. Následně dostal žlutou kartu Williams za faul na Zappacostu. Faulovaný hned poté poslal míč těsně vedle tyčky.Tentýž hráč ve slušné šanci po přihrávce Williana poslal míč do boční sítě, to bylo krátce před poločasem. Vedení to bylo zasloužené, domácí rozhodně tlačili a celkově měli více ze hry.

Na začátku druhé půle dostali hosté dvě žluté karty ve dvou minutách, hříšníky byli Davies a McCarthy. To bylo takové nadechnutí před zlepšeným výkonem. Suverénně největší šanci Evertonu do té doby spálil Rooney, když ho na malém vápně našel Davies, ale desítka trefila jen brankáře Caballera. Ten udělal chybu hned několik sekund poté při rozehrávce, ale Lennon ve slušné příležitosti čapajeva domácích nepřekonal. Dvě minuty nato stejný hráč zakončil ve skluzu nad branku po přihrávce zleva. Po žluté pro Jagielku vystřídal Drinkwatera Fabregas. A chvilku poté přišel na hřiště i Calvert-Lewin, když vyměnil McCarthyho.

Caballero se vůbec ve druhé půli měl co ohánět, tuhle zasáhl u vzdálenější tyče, jindy musel zakročit ve velké šanci proti Mirallasovi.. Ofenzívu obou celků přišli podpořit Lookman a Pedro. A málem to bylo 2:0. Batshuayi vystihl rozehrávku obrany, prošel s míčem přes Pickforda, ale míč si hodil moc daleko a Jagielka ve skluzu stihl odehrát na roh. Poslední desetiminutovka začala břevnem po střele Lookmana. Hned poté Niassé vystřídal Ronneyho, to již Chelsea vyrovnávala hru. A kdo šel příliš brzy domů, tak přišel o dvě branky. Nejprve domácí zvýšili. Fabregas na Williana, poté vzájemná narážečka a druhý jmenovaný střelou o vzdálenější tyč zvýšil – 2:0. Everton se ale branky přece jen dočkal. Niassé přešel přes Rüdigera, posunul na Calvert-Lewina. Ten poslal zastavením míče Cahilla na párek a přece jen střelou ze sedmi metrů Caballera překonal – 2:1! Jenže pozdě bycha honiti, více se už stihnout nedalo. Everton se tak nedostal aspoň do prodloužení kvůli tomu, že zahodil ve druhé půli velké šance.

Branky: 27. Rüdiger, 90+2. Willian – 90+4. Calvert-Lewin

Karty: 67. Rüdiger – 28. Williams, 50. Davies, 52. McCarthy, 61. Jagielka

Chelsea FC: Caballero – Rüdiger, Christensen, Cahill – Zappacosta, Drinkwater (62. Fabregas), Ampadu, Kenedy – Willian, Batshuayi (84. Morata), Musonda (70. Pedro)

Everton FC: Pickford – Kenny, Williams, Jagielka, Baines – Davies, Baningime, McCarthy (64. Calvert-Lewin) – Lennon (73. Lookman), Rooney (82. Niassé), Mirallas