EL Preview: Everton – Atalanta Bergamo

23/11/2017 0 Od Javor

Dnešní domácí jíž ze skupiny Evropské ligy postoupit nemůžou.  Šanci tedy zřejmě dostanou méně využívaní hráči jako Sandro a Klaassen. Jaký bude výkon a výsledek?

Přes reprezentační přestávku zůstal manažerem David Unsworth. Ten pokračoval remízou na hřišti Crystal Palace. Což o to, bod zvenku se vždy počítá, ale na hřišti posledního celku tabulky by se mělo vyhrávat. Nyní si tedy může vylepšit bilanci doma v evropské soutěži. Zvlášť, když už není psychický tlak na postup.

Ten si naopak můžou zajistit borci z Bergama. Remíza či výhra je posílá do jarní části soutěže. Italům se v domácí lize nedaří, jsou na 12. místě. Poslední tři zápasy bez výhry, resp. pouze jeden bod za remízu. Výhoda je, že na rozdíl od Evertonu mají pro zápas úplný kádr. Kdo všechno bude chybět karamelkám? Schneiderlin si odpykává trest za vyloučení v Lyonu, Holgate má problém s tříslem a nebude. Samozřejmě chybí dlouhodobí marodi Barkley, Bolasie, Coleman, McCarthy a Mori. Stoperská dvojice tak zřejmě nastoupí ve složení Williams – Keane.

Unsworth říká, že postaví silnou sestavu a že vítězství by bylo dobré pro psychiku. To má samozřejmě pravdu. Jsem mimořádně zvědavý.

Co: Everton FC – Atalanta Bergamo, Evropská liga, 5. kolo
Kdy: 23. 11. 2017 od 21:05 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 221)
Rozhodčí: Jakob Kehlet (Dán.)