Everton – Huddersfield 2:0

02/12/2017 0 Od Javor

Tým vyznávající královskou modř zažil povedený týden. 6 bodů, skóre 6:0.. takhle by to šlo. Nový manažer odstartoval dobře.

Allardyce se zařídil dle hesla „never change winning team“. Akorát na střídačce proběhly dvě změny, Keane a z trestu se vracející Niassé nahradili Bešiće a Sandra.

Z první dvacetiminutovky stojí za zmínku snad zákrok Pickforda po nebezpečné hlavičce hostů a volej Rooneyho, který ale trefil přímo obránce před sebou. Na začátku té druhé se trochu přiostřilo, rozhodčí rozhodl během tří minut stejný počet žlutých karet (Malone za faul na Lennona, Davies za faul na Kachungu plus taktický od Kennyho). Chvilku poté se k zajímavé střele dostala Martina, ale brankář Lössl pěkným zákrokem merunu za svá záda nepustil. Ke konci poločasu přece jen domácí převzali iniciativu, ale bez šancí či příležitostí. Snažil se Sigurdsson po centru Kennyho, ale nic z toho. První poločas byl zkrátka hodně dietní chod.

Druhá půle začala vystřídáním Palmera za Quanera a také první brankou zápasu. Lennon přešel vpravo přes dva soupeře, přihrál po zemi Calvertu-Lewinovi a ten z první vyslal patičkou do šance Sigurdssona. Zakončení islandského tvůrce hry bylo rychlé, nekompromisní a přesně k pravé tyči – 1:0! Míč se naštěstí nedostal k Daviesovi, který se nacházel v jasném ofsajdu. Hosté se snažili rychle vyrovnat, vypracovali si jakýsi minitlak, ale zmohli se pouze na střelu Inceho do boční sítě. Tentýž hráč o několik minut později vysoko přestřelil. Cca po hodině hry málem zvýšil Calvert-Lewin, ale střela z 18 metrů jen vyprášila rukavice brankáře. Krátce poté se začalo střídat, Lookman za Lennona, Schneiderlin za Daviese a v dresu hostů Mounié za Malona.

A brzy se Goodison Park dočkal zvýšení náskoku. Rooney se ještě k zakončení po pasu Sigurdssona nedostal, tak to zkusil jako asistent. To bylo lepší, na jeho příhru si naběhl Calvert-Lewin a z hranice velkého vápna vyběhnuvšího brankáře jednoduše přehodil – 2:0! Hosté se snažil aspoň snížit, ale v útoku to je zjevně lehká nekvalita. Inu, typický nováček – ambicí je zachránit se v lize a cokoliv dalšího je nad plán. Na posledních 10 minut si zahrál i Keane, když vystřídal Rooneyho. V té době si hosté již nic nevypracovali, takže Everton dokráčel k celkem pohodlnému dvougólovému vítězství.

Příští týden čeká náročný dvojboj. Jednak ve čtvrtek dohráváme EL na Kypru (kde nám již o nic nejde) a v neděli souboj o nadvládu nad městem na hřišti soupeře. To bude něco jiného než Huddersfield…

Branky: 47. Sigurdsson, 73. Calvert-Lewin

Karty: 23. Kenny, 24. Davies – 22. Malone

Everton: Pickford – Kenny, Holgate, Williams, Martina – Gana – Lennon (71. Lookman), Rooney (80. Keane), Davies (66. Schneiderlin), Sigurdsson – Calvert-Lewin

Huddersfield Town: Lössl – Smith, Jørgensen, Schindler, Malone (71. Mounié) – Mooy, Williams – Kachunga, Ince, Quaner (46. Palmer) – Depoitre

Rozhodčí: Chris Kavanagh

Diváci: 39 167