EL Preview: Apollon Limassol – Everton

07/12/2017 0 Od Riči

Své letošní účasti v Evropské lize, která si zaslouží jen ta nejnegativnější hodnocení, dá Everton sbohem na Kypru.

Toffees (nasbíraný jeden bod) i Apollon Limassol (tři body) jsou před závěrečným hracím dnem bez šance postoupit do vyřazovací fázi. Jejich vzájemný duel určí, kdo zůstane na chvostu skupiny E.

Apollon v posledních dvou utkání soutěže vycestoval na půdu postupujících týmů, Atalantě podlehl 1:3 a Lyonu dokonce 0:4. Po domácích duelech, v nichž s favority dosáhl na remízy, doufal v lepší výsledky. Ty se mu ale celkem daří v domácí lize. V 11 kolech nepoznal porážku (v posledních dvou navíc nastřílel devět branek a neobdržel ani gól) a momentálně je na páté pozici, přičemž oproti svým soupeřům odehrál o dvě, tři utkání méně.

Everton odletěl do Středomoří bez manažera Sama Allardycea, který musel podstoupit už dříve plánovanou operaci. O nic vážného se však nejedná a už během čtvrtka nebo pátku se objeví v areálu tréninkové centra Finch Farm, kde zatím bude vládnout jeho asistent Sammy Lee.

Další asistenti Craig Shakespeare a Duncan Ferguson se potom chopí otěží na Kypru. Koučovat budou značně pozměněné mužstvo, protože trenérská skvadra se rozhodla pošetřit opory před nedělním Merseyside derby. Do letadla tak usedla značně omlazená sestava:

Robles, Hewelt, Feeney, Schneiderlin, Baningime, Klaassen, Bešić, Mirallas, Vlašić, Lookman, Charsley, Hornby, Denny, Broadhead, Duke-McKenna, Collins, Lavery, Gordon.

Oproti původním předpokladům ve výběru chybí James McCarthy a Sandro Ramírez. První měl nastoupit na šedesát minut, jenže plán zhatily potíže v rekonvalescenci natrženého svalu. Druhého potom těsně před odletem vyřadilo ze hry nespecifikované zranění.

Příležitost zaujmout nové šéfy se tedy naskýtá jiným nevyužívaným hráčům jako Robles, Klaassen, Mirallas, Vlašić či Bešić, který podle deníku Liverpoolu Echo zaujme post ve středu obrany, jež prý bude ve složení Baningime, Feeney, zmiňovaný Bešić, Charsley.

Co: Apollon Limassol FC – Everton FC, Evropská liga – základní skupina E, 6. hrací den
Kdy: 7. 11. 2017 od 19:00 SEČ
Kde: Tsirio Stadium, Limassol, Kypr (kapacita: 13 331)
Rozhodčí: Sébastien Delferière (Bel.)