Preview: Everton – Huddersfield

02/12/2017 0 Od Javor

Po dobrém začátku následoval sestup Huddersfieldu směrem dolů. Dnes odpoledne se tak v Goodison Parku utkávají tabulkoví sousedi.

Je to tak, Teriéři prožívají těžké časy. Což o to, prohry s Arsenalem a Manchesterem City se dají čekat, ale 0:4 od Bournemouthu, to je už na zamyšlenou. A právě s kanonýry hráli poslední zápas, dostali bůra. Celkově mají bilanci z posledních pěti zápasů velmi špatnou – jedna výhra, čtyři porážky.

Everton představí podruhé v této sezóně nového manažera (viz článek pode mnou). Skončila éra Unsworthovy dočasnosti, Allardyce dostal smlouvu do konce příští sezóny. Jeho pravou rukou bude Sammy Lee, který deset let odkopal za RS. Nedík. A nejen dramatické podtóny by měl přinášet i Craig Shakespeare, který před měsícem byl vyhozen z Leicesteru. To Huddersfield má zatím s Davidem Wagnerem trpělivost. Nejlepší kamarád Kloppa ale musí řešit závažný problém. Tím je útok. 9 branek ve 14 zápasech je tragická produktivita. Horší jsou střelci již jen ve Swansea a v Crystal Palace, což jsou poslední dva celky tabulky. Důkaz jalovosti dnešního soupeře venku? Gól vstřelili pouze v prvním kole (nepřekvapivě právě na Selhurst Parku, kde vyhráli) a od té doby přivezli z hřišť soupeřů celý jeden bod, konkrétně z Burnley.

Jak jsou na tom týmy zdravotně? Domácím chybí samozřejmě dlouhodobí absentéři (Barkley – Bolasie – Coleman – McCarthy – Mori), s otazníkem je start Michalea Keane, určitě nebude zkušená dvojice Baines – Jagielka. Naopak se po odpykání dvouzápasového trestu vrací hroťák Niasse, není tajemstvím, že zataženěji bude hrát v základní sestavě Rooney. Hosté budou postrádat dlouhodobě zraněnou trojici Billing (kotník) – Hefele (lýtko/achillovka) – Stanković (koleno). Disciplinární trest si za červenou kartu odpykává van La Parra (druhý ze tří zápasů).

Stručně a jasně – Everton je favoritem a měl by dnes vyhrát. Psychika je nahoře (klepec West Hamu, nový manažer). Snad se to povede.

Co: Everton FC –  Huddersfield Town FC, 15. kolo Premier League
Kdy: 2. 12. 2017 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Chris Kavangh