Preview: Newcastle United – Everton

12/12/2017 0 Od Javor

Ovousená fňukna s klapačkami je již minulost. Nyní Evertonians upírají svá světla na severovýchod. Čas přivézt další tři body, řekl bych.

Je to tak. Léčba novým manažerem zatím funguje a Everton se již vyhoupl do středu tabulky, konkrétně na desáté místo. Straky jsou šestnácté, z hlediska tabulky a formy jsou outsiderem zítřejšího mače.

Newcastle má totiž jeden bod z posledních pěti zápasů, za remízu s WBA. Jinak porážky, mimo jiné 0:3 s Watfordem. Forma kandidáta sestupu. A kdože je jejich manažerem? Jistý FSW. To karamelky jsou na tom přece jen o poznání lépe, za stejnou dobu posbíraly osm bodů. Setnout svou výhrou hlavu právě jemu? To by se fandům jistě líbilo.

Z hlediska zdravotního se změny nekonají, takže stálé chybí dlouhodobě zranění Barkley (stehno), Bolasie (koleno), Coleman (zlomená noha), McCarthy (také stehno), Mori (koleno) a Stekelenburg (tříslo). Baines kvůli problémům s lýtkem také nebude. Novinky (optimistické!) ohledně Bolasieho shrnuje nejnovější bleskovka. Za domácí pravděpodobně nastoupí v základní sestavě po šesti týdnech konečně kapitán Lascelles, ale nebude obránce Dummett, který už nabírá fyzičku po vážnějším zranění přitahovače stehenního svalu.

Co: Newcastle United FC – Everton FC, 17. kolo Premier League
Kdy: 13. 12. 2017 od 20:45 SEČ
Kde: St. James Park, Newcastle
Rozhodčí: Martin Atkinson