Preview: Everton – Swansea City

17/12/2017 0 Od Javor

Člověk moc nerozumí faktu, že zrovna tento mač byl vybrán jako pondělní televizní dohrávka, leč, jak píše legenda idnesáckých diskusí, to je realita. Takže povinná výhra nad kandidátem sestupu bude tentokrát před kamerami.

Člověk občas bývá ve svém optimismu realisty či pesimisty brzděn. Ale když hrajete doma proti poslednímu týmu tabulky, tak je očekávání opravdu jasné. Tři body. A právě to se čeká od zítřejšího utkání proti týmu z Walesu.

Je to věc, která by rozhodně měla být v silách karamelek. 10 bodů z posledních čtyř zápasů znamená, že pouze Man C je z ligových celků za poslední tři týdny ve větší formě (letošní Citizens jsou někde jinde než zbytek ligy, ale to jsem odbočil). Zato Swans, jak se jim přezdívá, se uhnízdily na posledním místě. Stejně jako u Newcastlu je imperativ této sezóny jasný – nesestoupit! Zatím to ale vypadá, že to nevyjde. Možným důvodem je přestup Sigurdssona právě do Evertonu. Odešel tvůrce hry, dobrý zahravač standardních situací. Zjevně to hru a výsledky Swansea ovlivnilo, stejně jako odchod Llorenteho do Spurs.

Everton potěšila zpráva, že Bolasie by mohl být nominován k zápasu (pokud ano, tak samozřejmě začne na lavičce). Uvidíme. Na seznamu dlouhodobých marodů se nic nemění, stejně jako na zraněních dvojice Baines-McCarthy. Lze opět očekávat Martinu vlevo a Kennyho vpravo. Na hrotu si své povinnosti asi bude plnit Calvert-Lewin. Hostům se uzdravil Routledge a je docela dobře možné, že nastupí v základní sestavě bývalý sparťan Bony. Určitě nebude hrát Bartley.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

P. S. Everton je stále jediný tým v lize, který sebral body Manchesteru City.

Co: Everton FC –  Swansea City AFC, 18. kolo Premier League
Kdy: 18. 12. 2017 od 21:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Jonathan Moss