Preview: Everton – Chelsea

22/12/2017 0 Od Javor

Winter is here and Everton play Chelsea tomorrow. Ball is still spinning. When the spinning stops – that’ll be the time to worry. Not before. Until then, Everton is alive and well and Toffees goes on, Toffees goes on.

Do Goodison Parku přijíždí zatím největší test pro Everton za dobu Allardyceova panování. Utkání proti Chelsea ukáže, jak na tom karamelky skutečně jsou. Ale domácí se mohou opřít o skutečně dobrou formou, důkazem toho je 13 bodů z patnácti možných. Pensioners jsou na tom velmi podobně, leč přece jen nasbírali o bod méně. A ta jediná prohra? Paradoxně s West Hamem, který vede OFM.

Ligová forma je tedy slušná, ve středu postoupila Chelsea do semifinále Ligového poháru po vítězství nad Bournemouthem. V semifinále ji čeká těžký dvojboj proti Arsenalu. Manažer Conte si je vědom, že ho čeká těžký zápas a navíc se bude muset obejít bez hroťáka Moraty, který dostal právě ve středu pátou žlutou kartu, takže automaticky si odsedí jeden zápas. To je pro tým z Fulhamu dost komplikace, právě na jeho branky současný kádr dost sází. Určitě také nebude hrát obránce Luiz, který má zrakvené koleno. Snad Italovi přání o dobrém pocitu pro nadcházející svátky, který by přišel s vítězstvím, nevyjde. Statistická zajímavost – utkání v Goodison Parku bude pro Chelsea mít číslo 5000 (ve všech soutěžích, samozřejmě).

Co domácí? Trojice Barkley – Bolasie – McCarthy se již vrátila k tréninku a druhý jmenovaný může být na rozdíl od zbylých dvou nominovaný k zápasu. Mezi marody tak zůstává taky trojice, konkrétně Baines, Coleman a Mori. V týmu se po zlepšených výkonech a nějakých těch vítězstvích rozhostila dobrá nálada, do médií se dávají optimistická vyjádření. Základní sestav se asi měnit (moc) nebude, určitě se můžeme těšit na dvojici Rooney – Sigurdsson, jak režíruje útočnou část hry, stejně jako na Kennyho a Martinu na krajích obrany. Tak jsem opravdu zvědav.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Everton FC –  Chelsea FC, 19. kolo Premier League
Kdy: 23. 12. 2017 od 13:30 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Bobby Madley