Začátek lednového přestupního období – příchod Tosuna, odchod Barkleyho

06/01/2018 0 Od Javor

Několik měsíců a pár týdnů očekávané změny se staly realitou.

Vemu to chronologicky. U konce je Barkleyho sága. Anglický reprezentant a odchovanec Evertonu přestoupil do Chelsea. Cena? 15 milionů liber. Tam měl nakročeno již v létě, ale z přestupu kvůli zranění sešlo. Stál by o dvacet mega více.. Pro některé může být překvapením, že souboj o něj vyhrál právě Abramovič, protože jednu dobu to najisto vypadalo, že půjde do Tottenhamu. Leč nakonec zůstává věrný modré barvě. Na oficiálních stránkách Chelsea nijak nepopírá, že jedním z důvodů pro přestup byla touha zahrát si Ligu mistrů.

Karamelky také zaznamenaly večer jeden příchod. Do konce byl dotažen příchod tureckého útočníka Cenka Tosuna z Besiktase Istanbul. Rodák z německého Wetzlaru stál 22 milionů liber a pochopitelně se na hraní v Premier League těší. A co k přestupu řekl? „Jsem rád, že jsem tady a že je přestup už za mnou. Opravdu se těším, že si za Everton zahraji co nejdříve. Toffees jsou skvělý klub s bohatou historií, chci se od hráčů jako Rooney naučit co nejvíc. Karamelky mají velmi dobré tvořivé hráče, ti mi pomůžou střílet góly.“ Nosit bude dres číslo 14.

Radost má samozřejmě i manažer Allardyce. „Tosun je momentálně turecký hroťák číslo jedna, což prokázal i brankami v Lize mistrů. Má dobrý pohyb, umí střílet oběma nohama, efektivní je i ve vzduchu.“

Tosun podepsal smlouvu na 4,5 roku.