Oooohh, Kevin Mirallas, Αντίο

08/01/2018 0 Od Riči

Kevin Mirallas podle očekávání opouští Everton, na hostování do konce sezóny ho získal jeho bývalý zaměstnavatel Olympiakos.

Mirallas se vrací do klubu, odkud v létě 2012 po sezóně, kdy se stal mistrem a nejlepším střelcem řecké ligy, zamířil na Goodison Park. Tehdejší manažer David Moyes za něj neváhal zaplatit částku ve výši 6 milionů liber.

Sebevědomý křídelník ale v dresu Toffees nikdy nenaplnil vysoká očekávání. I když se blýskl několika pěknými brankami, trvalé místo v základní sestavě si nevybojoval ani pod jedním z pěti manažerů (Moyes, Martínez, Koeman, Unsworth, Allardyce), kteří se během jeho působení na vystřídali na lavičce. Možná i pro opakované disciplinární prohřešky.

V letošní sezóně nastoupil k 13 zápasům, přičemž pod novým manažerem Samem Allardyceam odehrál jediné utkání. Očekávalo se tak, že ačkoliv ještě v květnu podepsal novou smlouvu do roku 2020, po Novém roce změní působiště.

S nabídkou nakonec uspěl Olympiakos, který o 30letého Belgičana usiloval už v létě, odchod však zatrhl Ronald Koeman. Nyní podle médií Everton za půlroční hostování obdrží čtyři miliony liber. V dohodě zároveň nemá být zahrnuta opce na trvalý přestup.

Mirallas opouští Toffees s bilancí 38 vstřelených branek v 186 zápasech. Na jihu Evropy si pokusí vybojovat nominaci na mistrovství světa v Rusku.