Střed lednového přestupového období – přichází Walcott

17/01/2018 0 Od Javor

Hráč Arsenalu dal přednost nám před Southamptonem, jehož odchovancem je.

Dnes Everton získal druhou posilu. Z Arsenalu přichází posílit karamelky Theo Walcott, který hraje primárně křídlo, ale může zaskočit i v útoku. Částka za přestup je 20 milionů liber (či možná trochu více) a smlouva byla podepsána na 3,5 roku. Walcott bude nosit dres číslo 11, který uvolnil odchodem na řecké hostování Mirallas.

Přestože Walcott v loňské sezóně nastřílel 19 soutěžních branek, v posledních měsících se na Emirates Stadium netěšil důvěře, manažer Arsène Wenger mu start v základní sestavě v Premier naposledy dopřál v dubnu. Odchod tak nikoho nepřekvapil.

Celkem za Gunners od přesunu z jihu Anglie v roce 2005 odehrál 270 ligových utkáních, v nichž zaznamenal 65 gólů a 43 asistencí. V klubových tabulkách střelců i nahravačů v éře Premier League se tím řadí na páté místo. Z trofejí pozvedl nad hlavu hned třikrát FA Cup.

V Evertonu hodlá 28letý rychlík opět pravidelně nastupovat a vrátit se do anglické reprezentace, v níž absentuje od mistrovství Evropy 2016. Nominace na letní mistrovství světa v Rusku jistě představuje velkou motivaci.

„Do Evertonu jsem chtěl přijít, protože jedná se o velmi ambiciózní celek, který by rád prorazil do vyšších pater tabulky. Navíc se v příštích letech bude stěhovat na nový stadium. Everton čekají vzrušující časy. Z osobního hlediska jsem plný očekávání začít novou kapitolu, myslím, že jsem si vybral správné místo. Jsem připravený pracovat na sto procent a ukázat, co ve mě vězí,“ prozradil Walcott.

Spokojenost s přestupem neskrýval ani manažer Toffees Sam Allardyce: „Zájem mělo i několik jiných klubů, ale misky vah na naši stranu převážily naše ambice. Theo touží být součástí úspěšného klubu. V 28 letech již stihl odehrát 47 zápasů za reprezentaci, jedná se o zkušeného hráče, který hledal čerstvý impuls v kariéře. Arsenal nyní sází na formaci s wing-backy, tudíž pro Thea nebylo místo v týmu. Jsem velmi rád, že se nám podařilo transfer realizovat. Jeho osobní statistiky jsou skvělé, na vrcholu kariéry může být další tři roky.“