Watford propustil Silvu, nepřímo přitom obvinil Everton

21/01/2018 0 Od Riči

Watford včera nečekaně z 10. místa tabulky propustil manažera Marca Silvu, který do klubu přišel jenom v létě. Katalyzátorem rozhodnutí byl prý listopadový zájem Evertonu o Portugalce.

Toffees na vyjádření zatím oficiálně nereagovali a je nepravděpodobné, že vůbec budou.

Farhad Moshiri, vlastník největšího podílu v Evertonu, v listopadu po vyhazovu Ronalda Koemana identifikoval Silvu jako vysněného nástupce na manažerský post. Watfordu dokonce neúspěšně nabízel až 15 milionů liber.

Silva si do té doby užíval vydařený start v novém působišti, Hornets byli na dostřel nejlepším týmům ligy a předváděli atraktivní fotbal. Po zájmu ze strany Evertonu ale jejich forma rapidně poklesla. Sice se nyní nacházejí na 10. místě v tabulce, ovšem z posledních 11 utkání vyhráli jediné, což po včerejší prohře s Leicestere vyústilo v Silvovo propuštění.

V oficiálním prohlášení na stránkách Watfordu se píše: „Klub je přesvědčen, že jmenování Silvy bylo správné a nebýt nemístného kontaktu ze strany ligové rivala, nadále by se nám dařilo. Katalyzátorem tohoto rozhodnutí je právě zmíněný nemístný kontakt, který podle názoru představenstva zapříčinil zhoršené soustředění manažera i výsledky, a tak ohrozil dlouhodobou budoucnost klubu.“

V prohlášení oproti zvyklostem chybí poděkování manažerovi za odvedené služby.

Watford ještě v ten samý den dosadil do funkce Španěla Javiho Graciu, jenž naposledy působil v ruském Rubinu Kazaň. Gracia je desátým manažerem na Vicarage Road od roku 2012.

Everton po nezdaru angažovat Silvu a dlouhém hledání nakonec našel Koemanova nástupce v Samu Allardyceovi. Ten po skvělém začátku musí řešit špatné výsledky a hrozbu záchranářských bojů. Aktuální náskok na sestupové příčky je stejný (5 bodů), jako když byl Allardyce jmenován.