Lennon mává šátečkem na rozloučenou a přestupuje do Burnley

24/01/2018 0 Od Javor

Odchody přebytečných plejerů již začaly. Dalším je „John“. A něco nového ohledně Tarašaje.

Lennon je celou kariéru trochu záhada. Když se mu fakt chtělo hrát, tak se obránci nechytali, ale stabilita jeho výkonů není a nebyla kdovíjaká. V poslední době hrával v Evertonu v základu, ale smlouva mu končila v létě a klub se zjevně nechystal ji prodloužit. Kývl tak na nabídku Burnley, že oživí jejich útočnou fázi. A že ji tým se skóre 19:21 po 24 odehraných kolech potřebuje.

Částka nebyla zveřejněna, ale jde spíše o pakatel. Smlouva byla podepsána na tři roky a rodák z Leedsu bude nosit dres číslo 25.

Co k přestupu řekl samotný hráč? „Do Burnley jsem chtěl a těším se, až za ně začnu hrát. Klub jde nahoru a já mu v tom chci pomoci. Myslím si, že mám stále co nabídnout. Je mi teprve 30 a chci hrát na nejvyšší úrovni. Chci hrát co nejvíc.“ Ostatně, Evertonians ho uvidí relativně brzy, vzájemný zápas v Goodison Parku je naplánován na první březnovou sobotu před televizní kamery.

A máme i novinky ohledně Tarašaje. Hoch se zotavil z letního zranění kolene a může do konce sezóny hrát zápasy (aspoň občas) za tým do 23 let. Fyzička je již skoro nabrána, na hostování pravděpodobně poslán nebude.