Preview: Everton – Leicester City

31/01/2018 0 Od Javor

Coleman se vrací, minimálně na lavičku. Bude to znamenat konečně tři body?

Tenhle návrat irského obránce by mohl být vítanou vzpruhou pro tým, který potřebuje psychickou podporu. Toffees naposledy vyhráli proti Swans. A to bylo 18. prosince. Povede se to proti Liškám, kterým bude chybět Mahrez (vyjednává o přestupu do Manchesteru City)? Toť zásadní otázka dnešního večera v Goodison Parku.

Tím jsme odbyli formu Evertonu. Přiznejme si, že je tristní. Dají se chválit nějaké výkony (3. kolo Anglického poháru na Analfieldu třeba), ale k výhře nevedly. To Leicester je na tom lépe, aspoň o trochu. V tabulce má o šest bodů více a na šesté místo, které zaručuje EL, ztrácí osm bodů. Takovou sezonu by v Linekerově rodišti jistě považovali za úspěšnou. A je docela i forma, 7 bodů z posledních tří ligových zápasů, to je slušné. Navíc tým o víkendu postoupil do pátého kola Anglického poháru. V něm si zahraje doma proti Sheffieldu United.

Když už jsem zmínil Mahreze, tak dokončím dnešní absentéry. Jediný další chybějící hráč pro dnešní utkání je kapitán Morgan, který má problémy se stehnem. U Evertonu je novinek více. Na soupisku pro Premier League byl zařazen Garbutt, což zřejmě hodně říká o spokojenosti manažera s výkony Martiny na levém obránci. Do plného tréninku se vrátil stoper Mori, ale k dostání se do fotbalové kondice ještě bude muset něco odehrát za tým do 21 let. Samozřejmě chybí trojice Baines-McCarthy-Stekelenburg.

Co: Everton FC –  Leicester City FC, 25. kolo Premier League
Kdy: 31. 1. 2018 od 20:45 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Chris Kavanagh