Sandro dohraje sezónu ve Španělsku

31/01/2018 0 Od Riči

Útočník Sandro Ramírez aspoň dočasně ukončil své trápení v Evertonu, na hostování do konce sezóny ho získala španělská Sevilla.

Informaci na svých oficiálních stránkách v úterý večer zveřejnily oba kluby, celý transfer bude potom dotažen během dneška, kdy se Sandro v Seville podrobí zdravotní prohlídce.

Finanční detaily nesdělila ani jedna strana, podle médií ale Sevilla za půlroční hostování zaplatí 220 tisíc liber a bude mít opci na přestup v hodnotě 7,9 milionu liber. Je rovněž pravděpodobné, že andaluský celek bude platit značnou, ne-li celou, část Sandro astronomického platu. V Evertonu si prý týdně přišel až na 120 tisíc liber týdně.

Sandro představuje jeden ze symbolů nepovedené sezóny Toffees. V létě byl koupen z Málagy jen za 5,2 milionu liber po sezóně, v níž ve španělské lize jako 21letý nastřílel 16 branek. Tehdejší manažer Ronald Koeman se těšil z jeho velkého potenciálu, nicméně po vyhazovu Nizozemce se Sandrovi zavřely dveře do prvního týmu. Za šest měsíců odehrál jen 649 minut rozložených do 15 zápasů. Jedinou branku si připsal v září v Ligovém poháru při výhře 3:0 na Sunderlandem.

Pokud Sevilla uplatní opci a Sandro se již do Goodison Parku nevrátí, bude zcela jistě zpochybňováno, proč talentovaný útočník nedostal v Evertonu více čase na aklimatizaci, aby mohl předvést své schopnosti.