Preview: Burnley – Everton

03/03/2018 0 Od Javor

Mezi spekulacemi o budoucnosti manažera zajíždí Everton na hřiště největšího překvapení sezóny. Burnley se ale nějak přestalo dařit a když Everton vyhraje, tak budou oba týmy bodově srovnaní.

Když Everton vyhodil Ronalda Koemana, tak jméno Sean Dyche bylo velmi populární v diskusích na téma jeho nástupce. Burnley si ale svého manažera podrželo a Mošírí přívedl někoho jiného. To Clarets čeřili vody kolem pátého místa, skvěle jim fungovala obrana a povedlo se venku několik překvapivých vítězství 1:0. Nyní? Což o to, sedmá pozice je furt skvělá, ale forma jaksi odešla. Poslední výhru v jakékoliv soutěži zaznamenali dnešní hosté loni 12. prosince doma proti Stoke. Od té doby je to šest remíz a stejný počet porážek (včetně jedné v Anglickém poháru). A skóre po 28 kolech? 22:25.

Everton má co napravovat. Jeho výkon na hřišti Watfordu byl otřesný. Fanoušci hostí tak určitě budou očekávat výrazné zlepšení. Ale bude tomu tak? Může vůbec Allardyce tým nějak pozvednou, ať již herně či psychicky? Ano, vím, jsou to spojené nádoby. Hráči ale fotbal hrát umí a začíná se doléčovat obrana. Trojice Baines-Coleman-Mori by mohla naskočit do zápasu, ať již od začátku či z lavičky. Pravděpodobně bude změna v útoku, Niassé asi půjde právě tam a od začátku naskočí Calvert-Lewin, vzhledem k fyzické náročnosti zápasu. Když už jsem zmínil stopery, tak naopak Mangala si v této sezóně již nekopne, ale uzdravil se Jagielka. K dispozici samozřejmě není McCarthy.

V kategorii „hraju proti svým“ máme tentokrát dva hráče. Lennon přestoupil do Burnley celkem nedávno, to Keane zná město a stadion výrazně lépe. Strávil tam tři roky a půjde o jeho první zápas v Burnley v dresu soupeře od přestupu do Evertonu. Lennon se vyjádřil pro oficiální web domácích, že jejich současné sedmé místo není náhoda. A ještě stručně ke zdravotnímu stavu Clarets – po zranění se může vrátit dvojice Tarkowski a Wood, brankář Heaton se velmi blíží plné kondici, ale ještě nebude a určitě nebude s lýtkem laborující Artfield.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Burnley FC –  Everton FC, 29. kolo Premier League
Kdy: 3. 3. 2018 od 13:30 SEČ
Kde: Turf Moor, Burnley
Rozhodčí: Chris Kavanagh