Vlašičův otec si postěžoval na herní vytížení syna

15/03/2018 0 Od Riči

Otec Nikoly Vlašiće, Joško, vyjádřil do chorvatských médií rozhořčení nad tím, že jeho syn od nového roku nedostává šanci v sestavě Evertonu a pouze vysedává na tribuně.

Dvacetiletý ofenzivní záložník v létě během dvojzápasu s Hajdukem Split v předkole Evropské ligy zaujal tehdejšího manažera Evertonu Ronalda Koemana a sportovního ředitele Stevea Walshe.

Zanedlouho poté se oba kluby dohodly na přestupové částce a Vlašić se na konci srpna přestěhoval na Goodison Parku v rámci transferu v hodnotě 8 milionů liber.

Vlašić do svého prvního zahraničního angažmá vstoupil nadějně. I když se Toffees trápili, svými výkony zaujal. Do konce roku odehrál 15 soutěžních zápasů, většina z nich přitom byla pod Ronaldem Koemanen. Na základě vydařeného startu v Evertonu se dokonce mihl v národním týmu Chorvatska v úspěšné baráži o mistrovství světa.

Nový manažer Sam Allardyce ho ale nasadil pouze do třech zápasů a následně ho od začátku roku 2018 opomíjí.

To se pochopitelně nezamlouvá otci Nikoly, bývalému profesionálnímu desetibojaři: „Nejsem oprávněn hodnotit práci nového manažera, řeknu ovšem něco jiného. Everton je klub, který musí stavět na mladých hráčích.

Everton totiž těžko koupí hráče za 100 milionů liber a na světě pravděpodobně ani není hráč s takovouto cenovkou, který by byl ochoten přestoupit do Evertonu, kde se nedočká bojů o trofeje. Z toho důvodu Everton musí stavět na mladých hráčích, jak anglických, tak zahraničních. A potom je tu případ Nikoly, jenž měl skvělý začátek a brzy nato byl odsunut na druhou kolej.

Nikola se ale i přesto zlepšuje každým dnem, v posledním roce i měsících prodělal značný progres. Everton by měl stavět na něm, nikoliv na starších hráčích.“

Allardyce se v nedávném rozhovoru snažil objasnit Vlašićovu situaci. Jeho opomíjení vysvětloval snahou docílit konzistence v týmu, přičemž si uvědomuje, že Vlašićovo sebevědomí tím mohlo utrpět. Je však připraven dát Chorvatovi šanci v příští sezóně. Na druhou stranu chorvatská média již stihla referovat, že Vlašić by mohl v létě změnit působiště.