Preview: Everton – Liverpool

06/04/2018 0 Od Javor

Nejdřív napadnutí autobusu s hráči soupeře, poté ztráta Salaha. Červená menšina opravdu neprožila povedený týden.

Je to tak. To vše před zítřejším prestižním zápasem, který je navíc mnohem důležitější pro hosty. A když k tomu připočítáme rozsáhlou marodku v obraně, tak by ovousená fňukna, která tam dělá manažera, mohla konkurovat bývalému ministrovi Dybovi v zoufalství. Ale nějak tu sestavu samozřejmě poslepují.

Nyní tedy k úternímu zápasu. Výsledek naprosto není důležitý, klíčové je to, co se stalo před ním. Pojďme si výslovně ocitovat např. sportovní web ČT. „Autobus hostujícího celku byl cestou na stadion Anfield napaden několika příznivci, kteří u vozu zapalovali světlice a házeli po něm plechovky a další předměty. Klub z Liverpoolu se musel omlouvat.“ Šokovaný Guardiola si zmohl maximálně tak na věty typu „Od lidí z Liverpoolu jsem tohle nečekal.“ Fanoušci LFC jsou zkrátka sympatičtí a dobře vychovaní lidé.

Jaká tedy bude sestava zítřejších hostů? Zranění Salaha je pro tým naprosto zásadní věc. Do utkání ho nepustí bolavá třísla. Prý to není nic vážného a bude k dispozici v úterní odvetě, ale to by mě osobně překvapilo. Třísla se určitě neléčí pouze týden. Každopádně v sobotním brzkém odpoledni v současnosti asi nejlepší útočný hráč ligy Jagielku a spol. trápit nebude. Když už jsme u jejich marodky, tak je celkem početná. Matip kvůli bolavému stehnu zmešká zbytek sezóny, stejná část těla nepustí do zápasu Lallanu a s otazníkem je start Cana, ten má problémy se zády. No a když k tomu přičteme Klavana s Gomezem…

Evertonu se po odpykání třízapasového vrací do sestavy stoper Williams. Zda je to při jeho výkonech vůbe nějaké posílení, to je otázka (či spíše věc na dlouhou debatu?). Gana je už také vyléčený a bude nominován k zápasu. Na marodce samozřejmě zůstává trojice Mangala, Sigurdsson (oba koleno) a McCarthy (zlomená noha). Kvůli operaci kotníku bude chybět i Holgate. A motivace Evertonu, který jde do zápasu jako outsider? Odrazit se dobrým výkonem (když už ne výhrou) k závěrečné pětici zápasů, kde přece jen změříme síly se slabšími soupeři. Šance pro karamelky? Nutnost uhlídat Firmina.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

P. S. Riči udělal krátký rozhovor pro web lfcway.com, tak si ho tam přečtěte.

Čo: Everton FC – Liverpool FC, 33. kolo Premier League
Kedy:
 7. 4. 2018 od 13:30
Kde:
 Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Michael Oliver