Pickford hráčem sezony

04/05/2018 0 Od Javor

V úterý 1. května předával Everton klubová ocenění.

Brankář Jordan Pickford je nejlepší posilou této sezóny. A bylo to vidět i při předávání klubových cen. Posila ze Sunderlandu odešla domů se třemi trofejemi. Vyhrál kategorie „Hráč sezony“, „Hráč sezony podle hráčů“ a „Mladý hráč sezony“. Není se co divit, jeho zákroky přinesly nejeden bod navíc.

A kdo ještě vyhrál?

Fanda sezóny – Dan Harden. Tenhle šestdvacetiletý permanentkář, který jezdí i na zápasy venku, se již sedm roků podílí na práci charitativní organizace Everton In The Community (jejíž patronkou je známá herečka, fanynka Evertonu Judi Denchová). Momentálně se zaměřuje na projekt Pass on the memories, který pomáhá lidem s demencí.

Cena Howarda Kendalla (velký úspěch s klubem) – Leighton Baines a Phil Jagielka. Oba odehráli za áčko Evertonu přes 300 zápasů a jsou současnými symboly tohoto klubu. Cena je v dobrých rukou.

Legenda Evertonu – Adrian Heath. Jeden z výraznějších hráčů úspěšných 80. let si tuhle cenu nepochybně zaslouží. Za Inchyho ji přebral jeho tehdejší spoluhráč Graeme Sharp.

People´s Club Award (hráč, který nejlépe reprezentuje hodnoty klubu na hřišti i mimo něj) – Seamus Coleman. Zde taky není co rozporovat, Coleman je zapojen v několika charitách /pochází ze tří synů, jeho starší bratr je postižený/ a po desetiměsíční absenci se v lednu vrátil do základní sestavy. Hned patřil k těm lepším hráčům.

Hráč sezóny týmu do 23 let – Morgan Feeney. Tenhle mladý stoper již párkrát nastoupil za áčko a jdou zvěsti o jeho velkém talentu. Titul se obhájit nepodařilo, Everton je zatím sedmý a může ještě klesnout o jednu příčku.

Nejlepší výkon hráče v sezóně – Wayne Rooney. Jistě, když vstřelíte hat-trick, tak budete v téhle kategorii patřit k favoritům. Zasloužená výhra.

Nejhezčí gól sezóny – Wayne Rooney. Když už hat-trick, tak gólem z půlky, že? Konkurovat by mu mohla snad podobná branka Sigurdssona v Záhřebu, ale hlasující dali přednost téhle parádě evertonské desítky proti West Hamu. A je fakt, že bude patřit k nejhezčím brankám sezóny celkově, nejen v Evertonu.

Nejlepší hráčka sezóny – Angharad Jamesová. Ženám se jakožto nováčkovi nejvyšší soutěže podařilo udržet a návdavkem přidaly účast v semifinále Anglického poháru. Solidní sezona, ke které hodně přispěla tahle waleská záložnice.

Cena předsedy klubu (uděluje Bill Kenwright) – Tom Evans. Příběh jeho syna Alfieho obletěl svět. Hoch byl nevyléčitelně nemocný s neurodegenerativní nemocí a než minulou sobotu (28. dubna ve věku 23 měsíců) zemřel, tak strávil v nemocnici Alder Hey přes rok. Rodiče sváděli boj ohledně odpojení jejich syna od přístrojů, což nařídil soud. Alfie byl fanda Evertonu, stejně jako je táta Tom. Jednoznačně nejzaslouženější ovace vestoje a nejemotivnější moment večera.

Cena za celoživotní dílo – Joe Royle. Nenajdete mnoho hroťáků, kteří v 19 letech mají pevné místo v základní sestavě mistra. Titul v sezóně 1969-70 byl z velké části jeho zásluha. Celkově za klub nastřílel 119 branek, což ho řadí na páté místo všech dob. Dalším plusem je samozřejmě dovedení Toffees k výhře v Anglickém poháru v roce 1995. Další správně udělená cena.