Preview: Everton – Southampton

04/05/2018 0 Od Javor

Zatímco Everton už jen dohrává sezónu, tak Southampton má starosti. Sestupové.

Je to tak, Saints budou rádi, když se zachrání. Do konce mají tři zápasy a na první nesestupovou pozici ztrátu jeden bod. A kdože je ten tým nad nimi? Swansea, na jejíž hřiště zavítají v úterý. Záchranu si tedy mohou uhrát sami. (Sezonu pak hoši z jižního pobřeží končí proti novému mistrovi doma.) A to jim Anglický pohár celkem vyšel, spanilou jízdu zastavila až Chelsea v semifinále.

Ale teď si dejme stručné zprávy z Evertonu: Mirallas poslán z hostování zpět, o Allardyce mají zájem ve West Bromwichi, Baningime podepsal novou smouvu a s tím samým Brands váhá.

Southampton má velmi zdravý tým. Ano, nebude hrát Steven Davis kvůli poraněné achillovce, ale tím výčet zdravotních komplikací končí. Jediný manažer v PL, který hrál za Everton, se tak nebude moci vymlouvat a před zápasem pronáší patřičně motivační řeči. Evertonu bude chybět čtveřice Holgate-Mangala-McCarthy-Sigurdsson. Holgate ale možná stihne utkání na West Hamu.

Forma? No, když to vemu z pohledu sezóny, tak oba týmy již vyměnily manažera. Aktuální? Everton od domácí prohry s Man C uhrál 8 bodů z dvanácti možných, Southampton je povzbuzen výhrou v derby nad Bournemouthem, ale jinak špatenka, jen čtyři body z pěti zápasů. Ale to se při utkáních proti Arsenalu a Chelsea není co divit.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 1.

Co: Everton FC – Southampton FC, 37. kolo Premier League
Kdy:
 4. 5. 2018 od 18:30 SEČ
Kde:
 Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí:
 Jonthan Moss