Onyekuru bude muset na hostování i v nadcházející sezóně

30/05/2018 0 Od Riči

Henry Onyekuru se nevešel do nominace Nigérie na MS, a tak ani v letošním létě nedostane od britských úřadů pracovní povolení potřebné k hrání v Evertonu.

V nadcházející sezóně proto bude muset opět zamířit na hostování. Zatím je pouze jasné, že se 20letý útočník nevrátí do Anderlechtu, s nímž se rozhádal přes média.

Onyekuru obvinil belgický klub, že mu překazil nominaci na šampionát, jelikož ho prý trenér Vanhaezebrouck ke konci sezóny záměrně nestavěl do zápasů, i když podle vlastních slov v té době už disponoval potřebnou kondicí, kterou nabral po uzdravení se z těžkého zranění kolena, kvůli němuž absentoval od prosince. Anderlecht popřel, že by hráče záměrně ignoroval.

Médii mezitím proběhly spekulace o možném hostování Onyekura v německé Borussii Mönchengladbach či tureckém Besiktasi.

Everton vykoupil Onyekura v létě 2017 z celku KAS Eupen, v jehož dresu se v ročníku 2016/17 stal nejlepším střelcem belgické ligy. Kvůli nesplněným podmínkám pro vydání pracovního povolení ale Onyekuru nemohl za Toffees nastupovat, a tak na začátku sezóny 2017/18 odešel na hostování do Anderlechtu, za který do zmíněného zranění z prosince vstřelil 10 branek v 28 utkáních.