Friendly Preview: Everton – Lille OSC

21/07/2018 0 Od Javor

Everton dnes začíná miniturnaj tří týmů v Portugalsku.

Jeho soupeřem je francouzský celek z Lille, který vede tabulku turnaje, když včera porazil FC Porto 2:1 brankou z 87. minuty. Portugalci budou čelit Evertonu zítra.

S výkonem proti Bury nemůže být Silva spokojen. Ale pro tyhle dva víkendové zápasy se může těšit na posily. Do Portugalska již odletěli s týmem Sigurdsson a Gana, kteří měli pauzu po účinkování na MS. Třetí hráč, který byl na MS, brankář Pickford, se zapojí do přípravy do konce měsíce. Seznam absentérů, kteří pro víkend zůstanou v Liverpoolu: Bolasie, Martina (nemoc), Lookman (stehno) a Walcott (kotník).

Lille také loni zažilo špatnou sezonu. Hrálo o sestup a zachránilo se až v předposledním kole výhrou nad Toulouse. To se pak zachránilo v lize v sestupovém play-off proti Ajacciu. I dali výboři v Lille hlavy dohromady a plácli si minulý týden s docela velkou rybou. Přestupové lístky podepsal Loïc Rémy, který ještě loni hrál PL za Chelsea. Ten včera pobyl na hřišti proti Portu 65 minut. Ona vůbec budou masová střídání v tomto turnaji celkem běžná, přece jen jde o dva zápasy během dvou až tří dnů, takže je nutné rozložit zátěž.

Co: Everton FC – Lille OSC, přípravný zápas
Kdy: 21. 7. 2018 od 21:00 SEČ