Preview: Everton – Southampton

18/08/2018 0 Od Riči

Natěšená a vyprodaná Old Lady s netrpělivostí vyhlíží první domácí ligové klání sezóny. Ve hře jsou premiérové tři body pro Marca Silvu.

Southampton vedený Markem Hughesem v létě přivedl posilu do každé řady. Cíl nákupů je zřejmý – vyhnout se sestupovým starostem z loňské sezóny. Z toho důvodu přišel do brány Angus Gunn (Manchester City – £13,5m), do obrany vytáhlý stoper Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach – £18m liber), do zálohy středopolař Stuart Armstrong (Celtic – £7m) i křídelník, momentálně zraněný, Mohamed Elyounoussi (Basilej – £16m) a do útoku Danny Ings (Liverpool – hostování s povinnou opcí £18m).

Co se týče odchodů, poněkud překvapil přestup klíčového hráče Dušana Tadiće do Ajaxu.

Saints vstoupili do letošní edice Premier League bezbrankovou remízou s Burnley. V utkání na domácí půdě potěšil zejména debut zmiňovaného Ingse, který jako střídající hráč na závěrečných třicet minut notně pozvedl ofenzivu týmu. Na Goodison Parku je očekáván jeho start v základní sestavě.

V táboře Evertonu je nejskloňovanější otázkou, kdo ve stoperské dvojici doplní Michaela Keanea. Phil Jagielka, jenž včera oslavil 36. narozeniny, bude po vyloučení ve Wolverhamptonu absentovat tři utkání, Yerry Mina si na svůj debut bude muset ještě počkat, jelikož ho trápí menší zranění na noze, a tak uvolněné místo připadne jednomu z dvojice Mason Holgate, Kurt Zouma. Mírným favoritem je Holgate, který minulý víkend předvedl slušný výkon.

Kromě Miny chybí i druhá zraněná posila z Barcelony, André Gomes. Další dva nováčkové – Digne a Bernard – jsou připraveni nastoupit, nejspíše ale začnou jenom na lavičce náhradníků.

Toffees v remízovém utkání s Wolves naznačili, jakým stylem se chtějí prezentovat. Vysoký presink, aktivní útočná hra se snahou o dominanci na míči a výborný výkon brazilské posily Richarlisona zdravě navnadily fanoušky Evertonu, výsledkem čehož bude zaplněný sobotní Goodison Park.

Co: Everton FC – Southamton FC, 2. kolo Premier League
Kdy: 18. 8. 2018 od 16:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 40 221)
Rozhodčí: Lee Mason