RB Lipsko nadále usiluje o Lookmana

20/08/2018 0 Od Riči

Německý klub nepolevuje ve snaze získat do svých služeb Ademolu Lookmana, podle posledních zpráv Everton obdržel vylepšenou nabídku ve výši 22 milionů liber.

Pokud jsou informace médií pravdivé, jedná se o druhou nabídku Lipska na přestup 20letého fotbalisty. Na začátku léta měl Everton odmítnout dvanáctimilionový návrh.

Manažer Toffees Marco Silva již dříve rezolutně prohlásil, že prodej Lookmana nepřichází v úvahu, jelikož patří do jeho plánů. Portugalský stratég ale zároveň potvrdil hráčův horší přístup, i kvůli němuž chyběl v nominaci pro úvodní ligový zápas ve Wolverhamptonu. V následujícím zápase se Southamptonem se už Lookman objevil alespoň na lavičce náhradníků, podle Silvy poté, co zlepšil tréninkové nasazení, jež však ještě zdaleka nedosahuje optimální úrovně.

Po angažování Richarlisona a Bernarda má anglický talent momentálně daleko do základní sestavy, a tak by nebylo překvapující, kdyby toužil po návratu do Lipska, kde se mu během jarního hostování velice slušně dařilo. V 11 ligových střetnutích (574 odehraných minut) vstřelil pět branek a na další čtyři přihrál.

V Evertonu navíc od svého příchodu v zimě 2017, kdy za něj Charlton obdržel 8 milionů liber (další 2 až 3 miliony jsou obsaženy v bonusech) nemusí cítit potřebnou důvěru. Celkově za Blues – a to pod třemi manažery: Koemanem, Unsworthem a Allardycem – nastoupil do 22 zápasů, z toho jen v osmi případech v základní sestavě.

Podle dřívějších zpráv Everton stanovil částku za přestup ve výši 30 milionů liber. Už nyní nabízených 22 milionů ovšem představuje rekord Lipska. To doposud nejdráže pořídilo Nabyho Keïtu, nyní záložníka Liverpoolu, za něhož sesterskému salcburskému celku, který rovněž vlastní společnost Red Bull, v létě 2016 poslal 24 milionů eur. Loňské léto potom Rasen-Ballsport (což ve volném překladu znamená „trávníková míčohra“) Lipsko pořídilo za 20 milionů eur Kevina Kampla z Bayeru Leverkusen.

Z dalších přestupových spekulací se šíří zvěsti o hostováních Yannicka Bolasieho a Muhameda Bešiće v druholigovém Middlesbrough. Tým vedený manažerem Tonym Pulisem přitom přestup Bešiće na Riverside s Evertonem dohodl již během Deadline Day, transfer ale nakonec zkrachoval na neochotě Boro uhradit požadovanou provizi agentovi bosenského reprezentanta.

Z hráčů Evertonu, kteří aktuálně pobývají na hostování, se o víkendu blýskl Henry Onyekuru. Mladý Nigerijec si otevřel střelecké konto v Galatasaray perfektním lobem a zařídil svému celku výhru 1:0.