Everton – Huddersfield Town 1:1

02/09/2018 0 Od Javor

Předposlední tým tabulky bychom porážet měli. Loni jsme výhru nad Teriéry zvládli dokonce pod Allardycem. Silvovi se to nepovedlo.

Sestava domácích obsahovala několik změn, Baines byl posazen na lavičku a ligové premiéry se dočkal Digne. Stoperská dvojice dle očekávání, potrestaného Richarlisona zastoupil Calvert-Lewin.

Utkání začalo očekávaným scénářem, hosté od začátku předváděli prešovský beton, proti kterému se domácí těžko prosazovali (byť tlak byl). Z první dvacetiminutovky snad stojí za zmínku žlutá karta pro Billinga za faul zezadu na Zoumu a střela Colemana zpoza vápna, leč mimo branku. Pokud Huddersfield něco předvedl směrem dopředu, tak u toho byl Billing. Domácí i nadále pálili nějaké příležitosti, to šlo hlavně Tosunovi. A tak udeřilo na druhé straně. Roh Teriérů nadzvedl Zouma přímo na hlavu Billinga, který se zakončením z malého vápna neměl problém – 0:1. Srovnáno ale bylo hned – asistenci si po centru zleva připsal Digne a hlavička Calverta-Lewina ze sedmi metrů ke vzdálenější tyči taky byla pěkná – 1:1! Stejný hráč mohl ve 42. minutě poslat Everton do vedení, ale po přihrávce Walcotta netrefil branku.

Druhá půle začala žlutou kartou pro Holgata za faul na Mouniého. Hned poté uvolnil Walcott místo Lookmanovi, pravděpodobně z důvodu zranění (ale nic vážného). I nadále byl obrázek zápasu stejný – domácí útočí, mají tlak, sem tam nějakou příležitost, ale bez přesného zakončení. A hosté se občas dostanou k nějakému brejku. V poslední čtvrthodině to místo Sigurdssona s Dignem zkusili Niassé a Baines. To ale ke vsítění branky nevedlo. Akorát Davies a Schneiderlin dostali žluté karty za fauly.

Jak utkání zhodnotiti? Huddersfield přijel pro bod – a také se k němu probránil. Pro Everton jednoznačně dva body ztracené. Vázlo nejen zakončení, ale i dostání spoluhráčů do šance. Jestlipak zvládneme porazit na GP aspoň poslední tým tabulky, který ještě nemá ani bod (tedy WHU)?

Branky: 36. Calvert-Lewin – 34. Biling

Everton FC: Pickford – Coleman, Holgate,Zouma, Digne (75. Baines) – Davies, Schneiderlin – Walcott (56. Lookman), Sigurdsson (75. Niassé), Calvert-Lewin – Tosun

Huddersfield Town: Lössl – Hadergjonaj (76. Durm), Schindler, M. Jörgensen, Kongolo, Löwe – van La Parra, Biling, Mooy, Diakhaby (60. Kachunga) – Mounié (90+2. Depoitre)

Karty: 55. Holgate, 63. Davies, 86. Schneiderlin – 4. Biling, 74. Hadergjonaj, 89. M. Jörgensen

Rozhodčí: Stuart Attwell

Diváci: 38 767