Preview: Everton – Crystal Palace

20/10/2018 0 Od Javor

Jediný nedělní zápas přivádí do Goodison Parku tým, kterému se nedaří. Everton před reprezentační přestávkou naopak zlepšil výkony a výsledky. Nechť pokračují oba trendy.

Eagles nestřílejí branky, takže získávání bodů je složité, ač obrana celkem funguje (pouze devět inkasovaných gólů). Jenže ono se nevyhrává ani nad týmy na jejich úrovni (i v současnosti předposlední Newcastle uhrál na Selhurst Parku bod). A v takovéto psychické nepohodě přijíždí tým kolem Bentekeho a Zahy na Goodison Park.

Zrovna Benteke ale nebude, zasáhnout do utkání nedovolí bývalému plejerovi RS koleno. Dalšími jistými absentéry jsou Williams a Ward, Meyer a Sørloth jsou nemocní, jejich účast je s otazníkem. Zahu trápí svalové zranění, pokud by dnešní trénink zvládl, tak bude určitě nominován k utkání, byť dost možná ne od začátku.

To Everton je na tom lépe tak nějak celkově. Vítězství v Leicesteru a nad Fulhamem přinesla body, zlepšené výkony celkově zlepšily náladu fandů. Hodgsonovci jako snadno zdolatelná překážka? Uvidíme.

Někteří zranění hráči domácích také hlásí návrat, konkrétně jde o trojici Gomes, McCarthy a Mina. Manažer Silva si tak na předzápasové tiskové konferenci mohl pochválit zvyšující se konkurenci v kádru. Při plnění reprezentačních povinností si naopak pochroumal kotník Gana, před zápasem podstoupí test, ale spíše nebude. Pokud by hrát nemohl, tak by ho v sestavě nahradil Schneiderlin. To by pravděpodobně byla jediná změna oproti základní sestavě v Leicesteru.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 4.

Co: Everton FC – Crystal Palace FC, 9. kolo Premier League
Kdy: 21. 10. 2018 od 17:00 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Anthony Taylor