Silva nechce odepisovat Niasseho

26/11/2018 0 Od Riči

Manažer Evertonu odmítá před nadcházejícím náročným obdobím odepisovat útočníka Oumara Niasseho, který zatím v letošní sezóně sbírá starty pouze po minutách.

Senegalský reprezentant naskočil v aktuálním ročníku do šesti utkání, v základní sestavě přitom dostal příležitost jen jednou, a to na konci září v Ligovém poháru. Celkem má na kontě 165 odehraných minut.

V posledních osmi ligových kolech se navíc ani jednou nevešel do 18členného zápasového kádru. Nahlas se tak spekuluje o jeho lednovém odchodu, Silva ale útočníka s buldočí povahou ještě nechce odepisovat. Premier League totiž vstupuje do nejtěžší části sezóny.

Everton počínaje nedělním duelem na hřišti rivala z Liverpoolu započne měsíc, během něhož ho čeká sedm ligových zápasů. Silva se stejně jako ostatní manažeři nevyhne povinné rotaci hráčů, která naskýtá (nejen) Niassemu vítanou šanci vylepšit své postavení v týmu.

„Niasse, jak všichni ví,“ dal se Silva do vysvětlování, „je hráčem, jehož znám velmi dobře z našeho společného působení v Hullu. Jedná se o velkého profesionála s odlišeným stylem hry než naši tři zbylí útočníci Richarlison, Tosun a Calvert-Lewin. Máme čtyři fotbalisty na jednu pozici, v zápasových nominacích se tak nemůže dostat na všechny.

Niasseho budoucnost je otevřená, nyní ovšem patří do našeho kádru. Nejbližší rozpis zápasů je velmi nabitý, příležitost může dostat každý hráč.

Pokud porovnáte nynější složení základní sestavy se složením ze začátku sezóny, naleznete velkou odlišnost. Sám nevím, jak bude naše úvodní jedenáctku vypadat na konci prosince, nelze vyloučit další razantnější proměnu.“

Niasse však není jediným hráčům, který vyhlíží větší herní vytíženost. S ohledem na široký kádr Evertonu a blížící se lednového přestupové okno budou následující týdny identifikovat další složení týmu, jenž se stále utváří. Je téměř jisté, že i nový rok bude na Goodison Parku ve znamení dalších hráčských změn. A i když se předpokládají spíše odchody, ať už v rámci trvalého přestupu nebo hostování, ve hře zůstávají i akvizice nových jmen.

„Plánování přestupů je nezbytnou součástí naší práce. Mé hlavní soustředění je směřováno na každotýdenní přípravu mužstva k zápasům, pilně ale pracujeme rovněž za hlavní scénou pozornosti.

Disponujeme kádrem čítajícím 27 hráčů, každým dnem rosteme jako tým. Několik nových chlapců odehrálo jenom pět či šest zápasů, takže existuje velký prostor pro zlepšení. Na to se momentálně zaměřuji nejvíce. Jsme ale připraveni na všechno,“ Silva lehce poodhalil plány na následující měsíce.