Preview: Southampton – Everton

18/01/2019 0 Od Javor

Everton jede do jižní Anglie s vědomím, že ač body nezískává, tak tentokrát bude mírným favoritem. Leč forma obou je cca stejně špatná.

Nicméně celkový pohled na tabulku je pro Everton trochu lepší. Ač nad ziskem 6 bodů z posledních pěti ligových zápasů není proč jásat, tak je na tom stále celkově lépe než Southampton. Ten je bod nad prvním sestupovým místem a již provedl obvyklý to tah v záchranářských pracích – odvolal manažera. Bývalý hráč Evertonu Mark Hughes (v poslední sezóně záchranu v posledním kole zvládl) byl minulý měsíc odvolán a klub se snaží zachránit v PL Ralph Hassenhüttl, kterého velmi dobře zná z působení v Lipsku Pozrimuž.

Saints se ale přece jen zvedají. Remíza na Chelsea a výhra v Leicesteru – to se fakt nečekalo. A vypadnutím doma na penalty v opakovaném zápase třetího kola Anglického poháru s Derby si uvolnili ruce. Budou tak honit pouze jednoho zajíce. Po odpykání trestů se vrací trojice Austin, Højbjerg a Valery. Zranění stehna vyléčil také Ings, který v Southamptonu hostuje z RS. Obafemi zatím nedoléčil zraněný přitahovač stehenního svalu.

Everton je na tom ohledně zdraví výrazně lépe, chybět bude pouze Jagielka, který si v týdnu přivodil zranění při tréninku (a stejně by nehrál). A jak by mohla vypadat sestava? Tipnu si na trojici Calvert-Lewin, Keane a Zouma v základu.

Co: Southampton FC – Everton FC, 23. kolo Premier League
Kdy: 19. 1. 2019 od 16:00 SEČ
Kde: St Mary´s Stadium, Southampton
Rozhodčí: Graham Scott