Southampton – Everton 2:1

20/01/2019 0 Od Javor

Richarlison na hrotu útoku nefunguje. A že si to Silva furt nemůže zapamatovat.

Portugalský manažer zjevně neumí česky, jinak by Bernard nehrál opět levé křídlo. Domácí začali tlakem, kromě několika nepřesností se po čtvrthodině hry dostal k celkem nebezpečné hlavičce Ings, když přeskočil na malém vápně Richarlisona, ale Pickford míč vyrazil. Následně musel v hodině dvanácté odhlavičkovat míč Zouma. Everton odpověděl střelou Sigurdssona, která ale trefila jen jednoho z domácích obranců. Další šanci měl opět Ings, když Gomes udělal chybu v rozehrávce, ale brankářovy rukavíce nepropálil. A málem platilo „do třetice všeho dobrého“. Redmond po pěkné přihrávce domácího kapitána Höjbjerga trefil ale naštěstí pouze vzdálenější tyčku. Pickford pravděpodobně míč mírně škrtl. S poločasovým stavem 0:0 museli být rozhodně spokojenější hosté.

Druhá půle taky začala takovým „málem“. Pěkný centr Digneho našel volného Sigurdssona, ale to není kdovíjaký hlavičkář. Brankář se nenechal zahanbit a míč vyrazil. A toho domácí již gólově využili. Ward-Prowse se dostal k Zoumovu odhlavičkování, přetlačil Ganu a po seběhnutí kousek za vápno nedal pěknou střelou šanci Pickfordovi – 1:0. I nadále byli domácí lepší, aktivnější. Není se tak co divit, že skóre bylo zvýšeno, ač šťastně. Digne Redmonda doběhl, ale ukopl mu míč od nohy tak prudce, že skončil u tyče Pickfordovy branky – 2:0. Mírně vyběhlý čapajev s tím jaksi nepočítal…

Redmond následně dostal žlutou kartu, spolu s Ganou, kluci se nějak nepohodli. To již byli na hřišti Tosun a DCL. Nedá se ale říci, že by hosté zrovna útočili, spíše naopak. Byli rádi, že nedostali třetího. Kupodivu u toho nebyl nejlepší hráč utkání Redmond, ale nepřekvapivě Gana. Jeho bránění Stephense při rohu Warda-Prowse bylo tragické a míč skončil mimo asi jen o půl metru. Everton ale přece jen snížil. Domácím se nepodařilo odhlavičkovat míč z velkého vápna, ten se dostal k Zoumovi a po jeho přihrávce Sigurdsson prokázal střelou ke vzdálenější tyči, že orientaci a zakončení na malém prostoru naopak umí – 2:1! Možná by se dokonce dalo napsat, že Zoumovi míč k Sigurdssonovi utekl. To už běžela první minuta nastavení, Everton se tentokrát do minitlaku dostal, i Pickford běžel do velkého vápna na poslední roh, ale ten si obrana pohlídala.

Vzhledem k průběhu zápasu je prohra o gól ještě milosrdná. Stále platí, že obranná fáze nefunguje a tentokrát hrál opravdu hodně špatně Gana.

Branky: 50. Ward-Prowse, 64. Digne vlstní – 90+1. Sigurdsson

Karty: 67. Redmond, 90+7. Long – 67. Gana

Southampton FC: A. McCarthy – Bednarek, Stephens, Vestergaard – Valery, Höjbjerg, Romeu, Ward-Prowse, Targett (35. Soares) – Redmond (86. Armstrong), Ings (74. Long)

Everton FC: Pickford – Coleman, Keane, Zouma, Digne – Gomes (57. Calvert-Lewin), Gana – Lookman, Sigurdsson, Bernard (75. Walcott) – Richarlison (65. Tosun)

Rozhodčí: Graham Scott

Diváci: 29 989