Bolasie se vrací. Ale proč?

21/01/2019 0 Od Riči

Křídelník Yannick Bolasie z vlastní iniciativy ukončil po šesti měsících své roční hostování v druholigové Aston Ville a rozhodl se vrátit do Evertonu.

Oficiální web Toffees nečekanou novinku uvedl článkem s jedinou stručnou větou: „Yannick Bolasie se vrací do Evertonu poté, co se dnes rozhodl uplatnit opci ve smlouvě o hostování v Aston Ville.“

Podle deníku Liverpool Echo měl Everton v tomto měsíci právo povolat Bolasieho zpět, nicméně tento krok nehodlal podniknout. Nad další budoucností 29letého fotbalisty tak visí velký otazník.

Bolasie se stal v Evertonu nechtěným po letních příchodech brazilských křídelníků Richarlisona a Bernarda. Z několika nabídek anglických prvoligových i druholigových celků nakonec zvolil možnost odejít o patro níže do Championshipu, snad aby měl zajištěné větší herní vytížení. Na roční hostování ho získala Aston Villa a podle neoficiálních zpráv hradila celý jeho týdenní plat ve výši 75 tisíc liber. Tato nemalá částka nyní bude opět pravidelně odepisována z bankovního účtu na Goodison Parku.

Britský deník The Guardian přinesl informaci o tom, že Bolasie chce zabojovat o místo v sestavě Marca Silvy. Podle stejného zdroje zároveň Villans nikterak neprotestovali proti ztrátě svého nejlépe placeného hráče. Bolasie totiž ve Villa Parku nenaplnil vysoká očekávání.

V aktuální sezóně naskočil do 21 ligových zápasů, v nichž vstřelil dvě branky a zaznamenal čtyři asistence. Celé utkání odehrál jenom ve dvou případech. To je poněkud chabá vizitka. Daleko za předsezonními cíli je navíc i samotné birminghamské mužstvo. Z druhé poloviny tabulky se do Premier League postupuje jen velmi těžko, což ostatně už v říjnu odnesl vyhazovem manažer Steve Bruce.

Bolasieho přivedl do Evertonu jeho bývalý manažer Ronald Koeman v létě 2016 z Crystalu Palace za 25 milionů liber (dalších pět milionů je navrch zakotveno v bonusech). Toho času nejdražší posila v historii klubu podepsala smlouvu na pět let.

Po půlroce v novém působišti ale Bolasie utrpěl vážné zranění kolena, následkem čehož musel podstoupit dvě operace – nejprve natrženého menisku a posléze předního zkříženého vazu. Na hřišti se znovu objevil až po roční pauze, kdy již tým vedl Sam Allardyce. Jeho přízně se však Bolasie netěšil a stejně tomu bylo i se Silvou. Změní Portugalec názor ve výsledkově chabém období?