Preview: Newcastle United – Everton

09/03/2019 0 Od Javor

Po reprezentační přestávce uhrál Everton 4 body ze 6 možných. Výhra v Cardiffu byla víceméně povinná, bod z derby také potěšil. Bude zlepšený výkon pokračovat i na hřišti Tataráčkova oblíbeného týmu?

Dnešní soupeře dělí v tabulce šest bodů. Desátý hraje na hřišti čtrnáctého. Formu nemá ani jeden, z posledních pěti ligových zápasů zvládl Newcastle získat sedm bodů a Everton čtyři. Straky nemají vyloženě starosti se sestupem, ale na první sestupovou pozici, tedy osmnácté místo, mají náskok pouze šesti bodů, takže určitě nejsou v klidu. Everton si hoví ve středu tabulky a chce přivézt body z utkání na hřišti soupeřů, protože domácí trojboj Chelsea-Arsenal-Manchester United moc bodů asi nepřinese (aspoň na papíře to je náročná disciplína). Import bodů ze severovýchodu by se tak mocinky moc hodil.

Jak jsou na tom týmy zdravotně? Domácí nepochybně budou postrádat trojici Clark-Elliot-Longstaff. Brankář Elliot má zraněná záda, Clark a Longstaff mají zraněné koleno, přičemž pro Longstaffa pravděpodobně skončila sezona. Za hosty určitě nebude k dispozici obránce Baines, který stále nedoléčil zranění zad. Stoper Jagielka v týdnu netrénoval, pokud by byl nominován k zápasu, tak určitě na lavičku. Jinak má manažer Silva celkem záviděníhodnou pozici, protože kádr je zdravý.

Statisticky se Everonu proti Newcastlu daří. Z posledních dvanácti vzájemných zápasů prohrál pouze jediný. Ale na poslední utkání, které se hrálo 9. března, vzpomínají Evertonians neradi. Toffees prohráli doma s Wiganem v Anglickém poháru 0:3…

Utkání vysílá ze záznamu stanice Digi sport 4 od 20:30.

Co: Newcastle United FC – Everton FC, 30. kolo Premier League
Kdy: 9. 3. 2019 od 16:00 SEČ
Kde: St. James´s Park, Newcastle
Rozhodčí: Lee Mason