Silva chce Gomese, upeče se přestup?

01/04/2019 6 Od Riči

Manažer Marco Silva se v rozhovoru pro deník Liverpool Echo zcela jasně vyjádřil o svém přání změnit hostování Andrého Gomese z Barcelony v trvalý přestup.

André Gomes zamířil na Goodison Park v poslední den přestupového okna minulého léta. Everton dojednal s katalánskou Barcelonou roční hostování bez opce na přestup v hodnotě dvou milionů liber.

25letý záložník sice čekal na debut v novém týmu až do druhé poloviny října, kdy konečně vyléčil svalové zranění, od prvního zápasu v Evertonu se ale zařadil mezi opory mužstva a ve středu pole vytvořil stabilní dvojici s Idrissou Gueyem.

Po sobotním utkání na půdě West Hamu, které Toffees vyhráli 2:0, Marco Silva nikterak netajil přání získat svého krajana na trvalý přestup: „Naskýtá se nám velmi, velmi dobrá příležitost. Počkejme si, jaké stanovisko zaujme Barcelona, na druhou stranu jsme přesvědčeni o našem stanovisku a o stanovisku Andrého. Uvidíme, co se stane.

Faktem je, že ač se jedná o hráče na hostování, dokazuje svou velkou kvalitu, ať už jako fotbalista, profesionál nebo fantastický spoluhráč ve vztahu ke všem ostatním svým kolegům. Počkejme si, zda se nám podaří Andrého přivést nastálo.“

Po zápase s West Hamem byl Silva značně potěšen Gomesovým komplexním výkonem: „Odehrál velmi dobré utkání. Gana, André a Gylfi odvedli skvělou práci ve středu hřiště.

Přestup Andrého by pro nás znamenal důležitý krok. Všichni v klubu jsme s ním spokojení, fanoušci si užívají jeho fotbalových dovedností a André je u nás šťastný.

Opakuji, počkejme si, co se stane, můj názor ale znáte. Je pro nás klíčovým hráčem, o jeho osudu ale rozhodnou obchodní jednání, do kterých já nezasahuji.“