Preview: Crystal Palace – Everton

27/04/2019 2 Od Javor

Předposlední výlet do Londýna v této sezóně. Hodila by se náprava za výkon na Fulhamu.

Premier League na nikoho a nic nečeká. 12. května bude po všem. A Everton je stále v souboji o sedmou pozici, která při výhře Manchesteru City nad Watfordem ve finále Anglického poháru zajišťuje předkolo Evropské ligy. Taková sezóna by na Goodison Parku byla nepochybně označena za úspěšnou. Pickford si dal za cíl přidat do konce ligy tři čistá konta, tak uvidíme.

Evertonu navíc docela i slouží forma, kromě špatného výkonu a prohry s Fulhamem má na kontě z posledních pěti zápasů čtyři výhry. Soupeři? Arsenal, Chelsea, Manchester United.. Crystal Palace za stejné období střídá výhry (pravda, s Tottenhamem a Manchesterem City) a prohry, ale pozor – výhra na Arsenalu v minulém zápase se nečekala a rozhodně zaujala. A pokud chceme uspět, tak si musíme dát pozor především na trojici Benteke – Milivojević – Zaha. První jmenovaný je hroťák, Milivojević patří k nadprůměrným středním záložníkům (a je zřejmě nejspolehlivější penaltový exekutor v lize) a křídelník Zaha právě Bentekeho dost často zásobuje nebezpečnými přihrávkami. Má za sebou i dvouleté působení v Manchesteru United, které ale strávil skoro celé na hostováních. A k nadějím v obraně patří Bissaka.

Zdravotně jsou na tom oba týmy podobně. Domácím bude chybět Sakho (koleno), Schlupp (kotník), Souaré (rameno) a Tomkins (tříslo). Everton bude určitě bez Gomese, který si odpykává druhou část třízápasového trestu. Richarlisonova žebra zřejmě nebudou v pořádku, ač je oficiálně jeho účast s otazníkem a včera byl nemocný Walcott, čili dnes asi také nebude hrát. Do plného tréninku se naopak po zranění přitahovače stehenního svalu vrátil Mina, pravděpodobně začne na lavičce. A v pořádku je i Digne, který proti Účkám odkulhal ze hřiště. Pokud by ani Richarlison, ani Walcott nemohli hrát, tak se základní sestavy mohl dočkat Lookman. Jinak asi není proč měnit úspěšnou jedenáctku.

Co: Crystal Palce FC – Everton FC, 36. kolo Premier League
Kdy: 27. 4. 2019 od 16:00
Kde: Selhurst Park, Londýn
Rozhodčí: Lee Mason