Preview: Everton – Burnley

03/05/2019 0 Od Javor

Páteční předehrávka posledního kola znamená rozloučení týmu s Goodison Parkem pro tuto sezónu. Mělo by být vítězné.

Everton v Selhurst Parku sice dominoval, ale po bezgólové remíze ztratil dva body. Na sedmé místo při dvou zápasech do konce ztrácí body čtyři, takže na start v předkole Evropské ligy to nevypadá. Slušně ale vypadá aspoň domácí forma, Arsenal, Man U a Chelsea odjeli s nepořízenou a nevstřelenou. A do této situace přijíždí patnácté Burnley…

Zápas by to měl být pěkný a vyrovnaný, oba týmy mají z posledních pěti ligových zápasů bilanci 3-1-1, takže 10 bodů. Navíc prohra Clarets byla v minulém kole s budoucím místrem, tedy Manchesterem City. Tým se již zachránil s předstihem, v lize větší ambice nemá a skoro se mi chce napsat, že mít nemůže. Burnley patří mezi účastníky úplně první ligové sezóny (stejně jako Toffees) a taky mezi pětici klubů, které vyhrály všechny čtyři anglické profesionální fotbalové ligy (mistři jsou z let 1921 a 1960). Současný manažer Sean Dyche je na své pozici od října 2012. Pokud by Burnley současnou pozici udrželo, tak by šlo o druhé nejlepší umístění jeho manažerské kariéry (loňské sedmé místo a hraní v EL je těžké překonat).

Po operaci slepého střeva se vrací Crouch (exRS), stejně jako Brady, který minulý zápas vynechal kvůli narození svého druhého dítěte. Zranění nohy vyléčil i obránce Bardsley, naopak se nepředstaví exToffee Lennon, který není fit po operaci kolene. Everton je zdravý, jediným absentérem je potrestaný Gomes, který si odkroutí poslední část svého třízapasového trestu. Přitahovač stehenního svalu tedy vyléčil stoper Mina. A v hledišti nebude chybět slovenský Evertonian a místní diskutér godison.

Utkání vysílá přímým přenosem stanice Digi sport 4.

Co: Everton FC – Burnley FC, 37. kolo Premier League
Kdy: 3. 5. 2019 od 21:00
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Chris Kavanagh