McCarthy musí vyřešit svou budoucnost

08/05/2019 0 Od Riči

James McCarthy se nedočká pozvánky k červnovým zápasům irské reprezentace, jelikož si bezpodmínečně musí vyřešit svou vlastní hráčskou budoucnost, prozradil trenér The Green Army Mick McCarthy.

28letý střední záložník se v lednu plně zotavil z hrůzné dvojité zlomeniny nohy, kvůli níž nehrál fotbal celý rok. O McCarthyho po uzdravení stálo několik celků (největší zájem jevil Crystal Palace), které ho chtěly přivést na hostování do konce sezóny. Everton však odmítl všechny nabídky.

Nicméně McCarthy následně během jarní části zasáhl pouze do jednoho utkání v modrém dresu, když na konci dubna z lavičky náhradníků naskočil na posledních 15 minut duelu s Manchesterem United.

Bývalému hráči Wiganu končí na Goodison Parku smlouva už po příští sezóně a rovněž s ohledem na minimální herní vytíženost je jeho další kariéra v Evertonu velmi nejistá.

Nejasná situace energického středopolaře trápí také trenéra irské reprezentace Micka MCarthyho, jenž svého jmenovce odmítá nominovat do reprezentace, než si vyřeší svou budoucnost. „Prostě nehraje v klubu. Mluvil jsem s ním o tom, v létě chce vyřešit svou budoucnost. Rád by opět pravidelně nastupoval.

Bohužel v současné chvíli ho nemohu nominovat, jestliže v klubu sedí na lavičce náhradníků. Mám jiné hráče, kteří hrají každý víkend. Pokud by byl James zdravý v posledních 12 měsících, pravděpodobně bychom ho viděli v národním týmu, protože patří mezi naše nejlepší hráče.

Bezpodmínečně musí vyřešit svou buducnost, jiná možnost neexistuje,“ prozradil Mick McCarthy, kterého s Irskem čeká připravený kemp v Portugalsku a poté červnové důležité kvalifikační zápasy s Dánskem a Gibraltarem. Nicméně bez účasti Jamese McCarthyho.