Everton – Watford 1:0

18/08/2019 6 Od Javor

Domácí start se povedl – a to je dobře.

Základní sestava nijak nepřekvapila, Gomes se uzdravil, a tak jedinou změnou (navíc vynucenou) bylo, že nastoupil Gbamin místo Schneiderlina, který nemohl hrát kvůli červené kartě. Dvojice bývalých hráčů Evertonu se v dresu soupeře vystřídala – v 79. minutě Cleverley vyměnil Deulofeua.

Everton začal mírným tlakem, Richarlison se neprosadil, ale přesto viděl Goodison Park gól brzy. Dlouhou přihrávku Digneho zpracoval Bernard, udělal kličku Femeníovi a nachytal brankáře Fostera na švestkách. Ten měl reagovat rychleji, to se ale nestalo a pomalá reakce umožnila projít míči do sítě – 1:0! I nadále byli domácí aktivnější, ale zůstalo jen u příležitostí, Watford si pohlídal, aby z toho nebyly šance. Jejich aktivita směrem dopředu? Snad se hodí zmínit hlavičku Dawsona po rohu, ale to bylo v první půli vše. Na 2:0 mohl (a skoro bych řekl, že i měl) zvýšit Sigurdsson, ale jeho zakončení hlavou netrefilo zařízení. Nicméně vedení o branku odpovídalo průběhu hry.

Pokud hosté vepředu něco vymysleli, tak u toho byl většinou Deulofeu, ale zakončení Watfordu nešlo. I Richarlison mohl zvýšit hlavičkou, leč stejně jako Islanďan netrefil zařízení. Několik minut poté měl dostat červenou kartu Pereyra, ale rozhodčí Mason přimhouřil oči. Po prostřídání mezi 60. a 70. minutou se hosté dostali do tlaku, na hriště přišla nová posila Welbeck, ale obrana domácích odolala. A pak měl dvě velmi slušné šance Kean. Nejprve z úhlu netrefil ke vzdálenější tyči a již v nastaveném čase přibližně z déčka minul tyč pravou, v obou případech těsně. Minuty DCL v základní sestavě se rychle chýlí ke konci…

Výsledek? Vyhrál aktivnější, lepší tým, ale mělo to být o víc.

Branka: 11. Bernard

Karty: 14. Coleman, 47. Gomes – 31. Capoue, 59. Holebas, 62. Pereyra

Everton FC: Pickford – Digne (73. Holgate), Mina, Keane, Coleman – Gomes, Gbamin – Bernard, Sigurdsson, Richarlison (63. Walcott) – Calvert-Lewin (72. Kean).

Watford FC: Foster – Holebas, Cathcart, Dawson, Femenía – Capoue (84. A. Gray), Doucouré – Pereyra, Hughes (67. Welbeck) – Deeney, Deulofeu (79. Cleverley)

Rozhodčí: Lee Mason

Diváci: 39 066