Preview: Brighton & Hove Albion – Everton

26/10/2019 7 Od Javor

West Ham byl přejet a výsledek neodpovídá konečnému skóre. Záblesk nebo odraz ode dna?

Je to tak. Minulé utkání se hodně povedlo. Nyní se čeká na to, jak bude vypadat pokračování. Zvlášť, když tým, který hraje v oblíbené vesnici Vojtěcha Filipa, zrovna nezáří. Ono je vůbec zajímavé, že tři stovky obyvatel mají na svém katastru stadion s kapacitou necelých 31 000. Ale zpět k domácím. Momentálně se Seagulls, tedy Racci, jak se týmu přezdívá, nacházejí dokonce ještě pod Evertonem.

Bilanci mají pěkně symetrickou – 9 bodů z 9 zápasů a 16. místo, bod od první sestupové pozice, kterou momentálně drží Southampton (jeho včerejší zápas proti Leicesteru byl unikátní, něco si o něm zjistěte). Imperativ je tedy jasný pro oba týmy – výhra. V posledních pěti zápasech domácí posbírali pět bodů, přičemž jedinou výhru zaznamenali doma nad Tottenhamem. A chybět jim budou tři hráči. Bernardo a Izquierdo nenastoupí kvůli zraněným kolenům, Mooy si odpykává jednozápasový trest za červenou kartu.

Zranění kolene z konce zápasu proti West Hamu limitovalo celý týden Minu. To je škoda především při rozích, v poslední době několikrát velmi slušně po nich hlavičkoval (a jen rozhodčí ví, proč jeho gól v minulém utkání neplatil). Pokud by nemohl hrát, tak by jeho místo zaujal Holgate. (Člověka maně napadne, že by se při odchodech Zoumy a Jagielky ten stoper Brightonu, bývalý Evertonian, hodil. Už jen v rámci rotace.)

A samozřejmě se na své obvyklé místo pravého obránce vrací po trestu Coleman. Problémem pro fandy je, že se vrací Delph a především Schneiderlin. Osobně bych je oba nechal na lavičce, na hru dvojice Davies-Gomes se dalo dívat, ale Silva je svým preferováním Schneiderlina známý. Hodně o něm řekne, zda nechá Portugalce s Angličanem v základu. A dlouhodobým absentérem zůstává Gbamin.

Též vypadala lépe útočná fáze s Iwobim na podhrotu. Ten sice nemá režisérské schopnosti a kopací techniku Sigurdssona, ale jeho kombinace s křídly Bernardem, Walcottem a hroťákem Richarlisonem vypadaly lépe. Islanďan ale zase pěkně vsítil… Nicméně sestava, kterou bych rád viděl, vypadá takto: Pickford – Coleman, Keane, Holgate, Digne – Gomes, Davies – Bernard, Iwobi, Walcott – Richarlison.

Co: Brighton & Hove Albion F. C. – Everton FC
Kdy: 26. 10. 2019 od 16:00
TV: Ne, ani záznam
Kde: Falmer Stadium, Falmer
Rozhodčí: Andy Madley – Eddie Smart, Derek Eaton Čtvrtý rozhodčí: Stuart Attwell
Videorozhodčí: Lee Mason Asistent videorozhodčího: Mark Scholes