Brighton & Hove Albion – Everton 3:2

27/10/2019 5 Od Javor

Kapitán Digne ukázkově předvedl, že rána kapitána bývá nabitá. Ale ve špatném čase a do nesprávné branky.

Manažer Silva dal na rady místních odborníků a ponechal Sidibého v základní sestavě. Jedinou změnou tak bylo nastoupení Holgata, Mina své zranění zjevně nedoléčil včas. Nezáživnou první destiminutovku vystřídala záživná druhá. Po faulu Gomese asi dva metry před velkým vápnem byl nařízený trestní kop. Zvláštně postavenou zeď prostřelil Gross, přičemž Richarlison možná mírně tečoval. Pickford viděl míč pozdě – 1:0.

Rychle ale bylo srovnáno. Digne posadil centr z rohu na hlavu Richarlisona a ten svou hlavičku ještě otřel o stopera domácích Webstera – 1:1!  Následně po brazilské kombinaci Everton málem vedl, ale ránu Richarlisona vyrazil brankář Ryan. Ten se musel činit i při ráně Sigurdssona, který několik minut předtím vystřídal zraněného Bernarda. Ten si poranil kolenní vazy a čeká ho minimálně šestitýdenní pauza. Everton v podstatě dohrál půli na polovině soupeře, ale bez gólového efektu.

Druhá polovina začala šancí Alzateho, ale jeho střela netrefila zařízení. Zajímavějších bylo až posledních 25 minut. Nejdřív domácím neuznal rozhodčí gól kvůli ofsajdu, což potvrdilo i video. Neuznanou branku vsítil autor první branky Gross. To byla poslední věc, kterou udělal, hned poté ho vyměnil v rámci domácího dvoustřídání Trossard. Důležitější pro vývoj utkání ale byla to samá věc v týmu hostí. Calvert-Lewin vystřídal Iwobiho (a Delph Walcotta), přičemž jeho první dotek s míčem znamenal branku. Krásnou přihrávkou ho našel stoper Holgate a hroťák si již věděl rady a poslal míč pod brankářem do sítě – 1:2! Ale i Brighton umí rychle vyrovnat.

Ačkoliv kontakt Keana s Connollym rozhodčí na hřišti jako faul neposoudil, tak Lee Mason u videa ano. Domácí Maupay nařízenou penaltu proměnil střelou doprostřed – 2:2. To domácí povzbudilo a do konce zápasu měli tlak. A nakonec se v 95. minutě dočkali odměny, přihrávku Troussarda zleva si srazil do vlastní sítě Digne.

Branky: 15. Gross, 80 Maupay z penalty, 90.+5. Digne vlastní – 20. Webster vlastní, 74. Calvert-Lewin

Karty: 33. Stephens, 90+3. Pröpper – 86. Holgate

Brighton & Hove Albion FC: Ryan – Montoya (66. Schelotto), Webster, Dunk, Burn – Gross (65. Trossard), Pröpper, Stephens, Alzate – Connolly, Maupay

Everton FC: Pickford – Sidibé, M. Keane, Holgate, Digne – Gomes, Davies – Walcott (72. Delph), Iwobi (72. Calvert-Lewin), Bernard (30. Sigurdsson) – Richarlison

Rozhodčí: Andy Madley  Diváci: 30 529