Preview: Everton – Chelsea

06/12/2019 5 Od Riči

Nastanou temné časy v Evertonu? Kdo ví. S jistotou lze ale říct, že po vyhazovu manažera Marca Silvy převládá hluboký pocit nejistoty ohledně dalšího směřování klubu.

Ne že by se Portugalcům vyhazov považoval za špatné rozhodnutí. Nejistotu spíše vyvolává otázka „A co dál?“

Majitel Farhad Moshiri totiž sice před rokem a půl angažoval Marcela Brandse, jednoho z nejlepších sportovních ředitelů v Evropě, finální fotbalová rozhodnutí ale nadále činí on – jak vyplývá z posledních informací britských médií.

Brands tedy může doporučit nového šéfa lavičky, který se hodí do jeho strategie, existuje však velká šance, že Moshiri, jenž má dobré kontakty se špičkový fotbalovými agenty, si dosadí kandidáta na základě svého úsudku. A to je velmi alarmující skutečnost, jelikož íránský byznysmen už učinil tři špatná manažerská rozhodnutí, když angažoval Koemana, Allardycea a Silvu.

Posílám písničku.

Debut v pozici manažera si v sobotu odbude Duncan Ferguson, hráčská klubová legenda z 90. let. Na jednu stranu by se asi nenašla vhodnější osoba, který svou vášní k Evertonu může zdravě nakazit hráče, na druhou stranu hořko-úsměvným faktem je, že Ferguson působil jako první trenér týmu už pod pěti manažery…

Příjemné sledování zápasu, českoslovenští Evertonians!

Co: Everton FC – Chelsea FC, 16. kolo Premier League
Kdy: 07. 12. 2019 od 13:30 SEČ
Kde: Goodison Park, Liverpool (kapacita: 39 221)
Hlavní rozhodčí: Martin Atkinson
VAR rozhodčí: Stuart Attwell
Živý přenos: Premier Sport

P.S. Chelsea hraje pod vedením talentovaného manažera Franka Lamparda a s mnoha odchovanci v kádru opravdu dobrý fotbal. Klobouk dolů.