Manažer Marco Silva byl vyhozen

05/12/2019 9 Od Javor

Očekávané se stalo dnes večer skutkem. Vedení klubu vyhodilo manažera Marca Silvu.

Důvody? Stačí pohled na tabulku. Everton je osmnáctý, tedy třetí od konce. Jinými slovy – momentálně by sestupoval. Tři prohry v řadě, z posledních pěti ligových zápasů jen čtyři body. Ale je nutno připomenout, že těžší dvojboj než Leicester venku-RS venku v současnosti nelze absolvovat. To mu nezlomilo vaz. Problémem byly ztráty s Norwichem nebo Sheffieldem United. Všichni si pamatujeme ten tragický výkon na Villa Parku. Týmy, které jsou pod námi jak výkonnostně, tak finančně. Každý pochopí, že se z Anfieldu přijede s prázdnou.

Upadal též herní projev. Sigurdsson může na parádní branky z minulých sezón jen vzpomínat a i výkony anglické reprezentační jednotky šly výrazně dolů. Hroťák číslo jedna nestřílí branky. O tom vypovídá i skóre – méně branek vstřelili v lize jen Watford (ten má jen osm bodů), Crystal Palace a Newcastle. Týmy s horší obranou? Southampton, Norwich a Watford, tedy spolu s Evertonem poslední čtyři celky tabulky. Silva zkoušel metodu pokus-omyl, ale zjevně neúspěšně – a to výrazně. Výkonnostně a výsledkově povedené utkání? Doma proti Wolves, tím to hasne.

Tým v prvním zápase nadcházejícího kola proti Chelsea povede Duncan Ferguson. Autor tohoto článku by se vůbec nedivil, kdyby tenhle skotský střelec poslal mezi náhradníky sám sebe. A pro příští týden (Man U na Old Trafford) by už klub měl najít někoho stálejšího.