Everton – Arsenal 0:0

22/12/2019 3 Od Javor

Hráči obou týmů zjevně vědí, že se příští týden pořádně nají. Jinak si tu jejich včerejší dietu neumím vysvětlit.

Základní sestava Evertonu doznala výrazných změn, vrátili se do ní například Sigurdsson a Digne, k dispozici byl i Delph. Útočnější část zálohy Arsenalu ve složení Nelson – Smith-Rowe – Martinelli taky pozdvihla nejedno obočí. První zajímavá situace nastala v 11. minutě, kdy se za stehno chytil Iwobi, kterého kvůli přitahovači stehenního svalu střídal Tosun (ač Bernard jakožto křídlo byl na lavičce). Ten se okamžitě dostal do zakončení, ale přestřelil. O několik minut později se k zahrávání trestňáku postavil Sigurdsson, ale zleva poslal míč těsně vedle tyče. Většinu akcí hostí směrem dopředu zkazil Martinelli. Diváci sledovali hru plnou nepřesností a nedotažeností, až se náhle stali do velké šance. Ale právě mnou zmiňovaný Martinelli netrefil zařízení.

Druhé půle začala tutovkou hostů. Jak se Aubameyangovi podařilo v největší šanci zápasu neskórovat, to ví zřejmě jen on. Arsenal pokračoval v mírném tlaku, ale domácí jej nepouštěli do šancí. Everton si vytvořil příležitost po akci Richarlisona, leč Calvert-Lewin trefil jen před ním stojícího obránce. Duncan Ferguson si opět střihnul svou oblíbenou disciplínu – střídat střídajícího. Tentokrát uvolnil místo Tosun dalšímu hroťákovi Keanovi. A to bylo vše, další slovy zaznamenáníhodná akce/šance k vidění nebyla.

Budoucí manažeři Arteta s Ancelottim viděli, že na obou týmech je práce jako na kostele. Není se co divit, včera se v Goodison Parku hrál kandidát na nejhorší ligový zápas v sezóně.

Karty: 45. Davies, 75. Sigurdsson – 28. Saka, 87. Chambers, 90+1. Willock 

Everton FC: Pickford – Sidibé, Holgate, Mina, Digne – Davies, Delph (72. M. Keane) – Iwobi (11. Tosun, 80. Kean), Sigurdsson, Richarlison – Calvert-Lewin

Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Chambers, David Luiz, Saka – Torreira, Xhaka – Nelson, Smith-Rowe (66. Willock), Martinelli – Aubameyang (78. Lacazette)

Rozhodčí: Kevin Friend

Diváci: 39 336