West Ham United – Everton 1:1

19/01/2020 4 Od Javor

Nezáživný mač proti starému známému snad ani nemohl skončit jinak.

Při absenci Richarlisona se Sigurdssonem se do základní sestavy podívali Kean a Delph. Na hrotu útoku West Hamu nastoupil Haller, kterého Everton před touto sezónou taky chtěl. Od začátku měl Everton mírně více ze hry, byl u míče častěji, ale bez šancí. A tak se do věci vložil právě Haller. Nejdřív po centru zleva hlavičkoval vedle, o několik minut později se dostal do velké šance mírně z úhlu po přihrávce Nobla, dobře zakročil Pickford. Francouzský hroťák byl jednoznačně nejaktivnějším hráčem, i několikrát zakončil, ale ke gólu to nevedlo. Aktivita Evertonu? Za zmínku snad stojí zakončení Walcotta po centru Digneho, ale zařízení nebylo trefeno. Vedení se tedy ujali domácí. Delph zfauloval Lanziniho, centr Snodgrasse z trestňáku našel hlavu Diopa a Pickford míč u své pravé tyčky – 1:0. Následovala rychlá gólová reakce, také ze standardky. Roh Digneho na bližší tyči přizvedl hlavou Holgate a Calvert-Lewin si stejnou částí těla již ze tří metrů věděl rady – 1:1! Domácí mohli po první půli vést, ale hlavičku Fornalse po centru Zabalety skvěle vyrazil Pickford nad břevno.

Do druhého poločasu nastoupil místo Bernarda Gordon. Everton na jeho začátku mírně tlačil, ale jak Calvert-Lewin, tak Kean se k ohrožení branky nedostali. Po příchodu Masuaka (vystřídal Fornalse) na hřiště opět začal mít navrch West Ham. Pickford ale podal velmi dobrý výkon a přivezený bod je z velké části jeho zásluha. Masuaku byl aktivní, Haller to zkoušel, nic z toho. Everton následně ubránil několik standardních situací. A když v nastaveném čase přestřelil z odraženého míče Davies , tak celkem dietní (byť ne bezgólový) zápas skončil zaslouženou remízou.

Branky: 40. Diop – 44. Calvert-Lewin 

Karty: 90+3. Zabaleta 

West Ham United: Randolph – Zabaleta, Diop, Ogbonna, Cresswell – Snodgrass, Noble, Rice, Fornals (60. Masuaku) – Lanzini (84. Ajeti) – Haller

Everton FC: Pickford – Coleman, Mina, Holgate, Digne – Walcott (57. Sidibé), Davies, Delph, Bernard (46. Gordon) – Calvert-Lewin, Kean (75. Niassé)

Rozhodčí: Andre Marriner 
Diváci: 59 915