Preview: Everton – Newcastle United

21/01/2020 11 Od Javor

Dnes večer se v Goodison Parku bude konat pokus o double.

Ale snadné to nebude, utkávají se tabulkoví soupeři. Člověk by možná věřil tomu, že tyhle dva týmy budou mít po 23. kole stejný počet bodů. Ale že je bude od Arsenalu dělit pouze skóre, to by před začátkem sezóny tipnul málokdo. Nicméně taková je realita. Oba týmy se motají v tabulce jako nudle v bandasce.

Everton v sobotu podal na West Hamu výkon, který se dá popsat slovy nic moc. Sigurdsson a především Richarlison citelně chyběli, aspoň Calvert-Lewin pokračoval ve střílení branek. Manažer Ancelotti pochválil mladého Gordona, tým za zlepšený výkon ve druhé půli a bod zhodnotil jako zasloužený.

Dnes se ale hraje doma, proti soupeři, který je na stejné úrovni, takže se čeká výhra. Co se týká zranění, tak je na tom tým prakticky stejně jako v sobotu – kromě dlouhodobých absentérů (Gbamin a Gomes) bude chybět i trojice Iwobi (přitahovač stehenního svalu), Richarlison (koleno) a Sigurdsson (tříslo). Teoreticky by mohl být připraven k zápasu stoper Keane, který laboruje se zraněným krkem, o jeho nasazení se rozhodne před zápasem.

Forma Newcastlu je nahoru dolů. Po výrazných prohrách s Manchesterem United a Leicesterem se trochu zmátořil a v minulém kole porazil brankou z 94. minuty doma čtvrtou Chelsea. A když k tomu přičteme splněnou povinnost ve třetím kole Anglického poháru (výhra doma nad třetiligovým Rochdale), tak to vypadá, že forma Strak jde spíše nahoru, aspoň trochu. Zvlášť, když v sobotu ve čtvrtém kole hrají doma proti Oxfordu United, dalšímu třetiligovému týmu.

Marodka je celkem početná. Dummett a Willems si již v téhle sezóně nezahrají, zranění jsou i Colbeck, Gayle, Manquillo, Muto, Sung-Yeung a Yedlin. O startu Carrolla se rozhodne před zápasem, ale spíš to vypadá, že nebude moci hrát. Manažer Bruce si pro oficiální web klubu postěžoval, že se v prosinci a v lednu hraje příliš mnoho zápasů. (PL sice od této sezóny zavádí zimní pauzu, ale ta má celkem vtipně přesně jeden týden.)

Co: Everton FC – Newcastle United FC, 24. kolo Premier League
Kdy: 21. 1. 2020 od 20:30
TV: Ne, ani záznam
Kde: Goodison Park, Liverpool
Rozhodčí: Simon Hooper – Derek Eaton, Philip Dermott
Čtvrtý rozhodčí: Mike Dean Videorozhodčí: Anthony Taylor
Asistent videorozhodčího: Andy Halliday