Přestupová zima 2020

31/01/2020 45 Od Riči

Everton podle očekávání v lednovém přestupovém okně roku 2020 nevykázal velkou aktivitu na přestupovém trhu.


Před začátkem přestupové okna

S úderem nového roku 2020 se otevře lednové přestupové okno, během něhož se nedá očekávat velká aktivita Evertonu. Ani úplná pasivita ovšem není v plánu.

Přestupové období skončí v Anglii a nejlepších západních ligách s lednem, nebo-li o půlnoci středoevropské času pátečního dne 31. 1. První únorový den se bude moct ještě obchodovat v Portugalsku, v Rusku poté do 21. února a v Číně až do 27. února.

Toffees i přes horší sezónu nepřipravují výrazné posilování. Sportovní ředitel Marcel Brands není příznivcem nakupování uprostřed sezóny, kdy nabitý program ztěžuje adaptaci nového hráče. Klub navíc nedisponuje mnoha prostředky, které může investovat do kádru. 14. ledna na výroční členské schůzi bude ohlášen rekordní ztrátový rok v historii, s čímž se také váže hrozba porušení finančního fair play pravidla UEFA.

Nový manažer Carlo Ancelotti nicméně připustil možnost posílení kádru o jednoho až dva hráče, přesné plány vzejdou z detailní schůzky s Brandsem. Ta se přitom nejspíše uskuteční až po 5. lednu, jakmile pomine nahuštěná čtyřzápasová série ohraničující začátek nového roku.

Ancelotti dále odtajnil, že se Everton primárně nebude poohlížet po útočníkovi. V případě prodejů Cenka Tosuna a Oumara Niasseho by však příchod hrota přicházel v úvahu. O problémech na centrálních pozicích v obraně i záloze se všeobecně ví.


Uzavřené přestupy

Příchody

Odchody